Investigații medicale gratuite pentru locuitorii comunei Coronini

investigatii pulmonare

Cetățenii comunei Coronini sunt așteptați zilele următoare să-și testeze sănătatea plămânilor, în cadrul unei campanii naționale ce are drept scop depistarea tuberculozei.

Caravana națională de Screening TB, coordonată de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, prin care sunt oferite servicii medicale gratuite locuitorilor din zonele rurale cu acces deficitar la servicii medicale de specialitate, unde au fost înregistrate în ultimii ani cazuri de tuberculoză, ajunge săptămâna viitoare și în comuna de la malul Dunării.

Spitalul mobil va staționa la Coronini pentru două zile, anunță reprezentanții administrației locale, iar toate investigațiile cetățenilor sunt gratuite. „Caravana Pneumologică a Institutului de Pneumoftiziologie «Marius Nasta» din București organizează în zilele de 28 și 29 martie, la Casa de Cultură Coronini, controale gratuite pentru depistarea precoce a oricărui tip de afectare pulmonară. Sperăm ca interesul cetățenilor pentru această caravană să fie crescut și să participe în număr cât mai mare.”, precizează Ilie Boboescu, primarul comunei Coronini.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)