Donație de paturi pentru spitalele din Făget, Novaci și Ambulanța Lugoj

spital faget

Spitalul din Lugoj, pentru care s-au alocat 151 de milioane de euro, a fost dotat în totalitate cu mobilier, 330 de paturi noi pentru toate secțiile. Mai puțin cea de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), dotată cu 15 paturi speciale.

În acest condiții, vechiul mobilier aflat în stare foarte bună, primit din Germania și Marea Britanie, va fi donat unităților spitalicești interesate.

Dr. Ionuț Lucian Cocoș, managerul Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj, spune că deocamdată s-au găsit trei destinatari.

„Noi am făcut adrese către toate spitalele din zona noastră, mă refer la spitalele care sunt instituții publice. Fiind instituții publice, noi donăm aceste paturi cu titlu gratuit. Evident, cei interesați plătesc transportul, dar numai atât”, spune managerul SML.

Răspunsul din partea celor interesați trebuia primit în 30 de zile, conform legii.

„Deocamdată, noi am donat 47 de paturi și 54 de saltele Spitalului Orășenesc din Făget, 35 de paturi și 48 de saltele la Spitalul din Novaci, județul Gorj și 10 paturi și 10 saltele pentru Ambulanța Lugoj. Oferta noastră încă este deschisă, dar nu pentru mult timp.”, adaugă dr. Ionuț Lucian Cocoș.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

Paturile care au fost în dotarea SML au fost primite în anul 2015 prin donație din partea Rotary Club International. Donațiile au venit de la rotarienii din Muhlhausen (Germania) și Retford (Marea Britanie). Trebuie subliniat faptul că, deși nu au fost noi nici în momentul primirii, aceste paturi au fost păstrate în stare impecabilă.

Elena Stamurean: Mobilierul este în stare foarte bună, corespunzător standardelor de calitate

Jr. Elena Stamurean, managerul Spitalului Orășenesc din Făget, mulțumește pentru donație și vorbește despre o bună colaborare instituțională între unitățile spitalicești din municipiul Lugoj și orașul Făget.

„În urma mediatizării faptului că Spitalul Municipal Lugoj și-a modernizat mobilierul, schimbându-și paturile, prin intermediul proiectului cu finanțare nerambursabilă implementat de dânșii, am apelat la bunăvoința acestora, solicitându-le ca parte din paturile primite de la Rotary Club să fie donate, la rându-le, către Spitalul Orășenesc Făget. Mobilierul este în stare foarte bună, corespunzând standardelor de calitate. Conducerea Spitalului Municipal Lugoj, dând dovadă de bunăvoință și colegialitate, a donat 47 paturi cu saltele, care au înnoit parte din dotările mobilierului Spitalului Orășenesc Făget. Mulțumim colegilor din Spitalul Municipal Lugoj, pentru sprijin, afabilitate și bunăvoință. Prin acest demers comun, încercăm să îmbunătățim serviciile hoteliere destinate pacienților și implicit calitatea serviciilor medicale. Colaborarea inter-instituțională între cele două spitale este de drum lung, existând contracte de parteneriat pentru servicii medicale și prestări de servicii anatomopatologie. Dincolo de această colaborare, este pregnant aspectul uman, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pacienților, drept pentru care mulțumirile din partea conducerii Spitalului Orășenesc Făget se întorc înzecit către colegii noștri de la Lugoj”.

Paturile sosite de la Lugoj vor fi destinate pentru secțiile Medicină internă, Chirurgie generală, Pneumologie și Pediatrie din cadrul Spitalului Orășenesc din Făget.