Invazie de tineret la Metalul Reșița! Seniorii își fac bagajele!

Aproape 40 de tineri jucători au fost urmăriți la lucru în această săptămână de antrenorul Carol Gurgu, la acțiunea de selecție pentru completarea lotului divizionarei secunde de fotbal, Metalul Reșița. Doar șase dintre ei au fost convocați la reunirea oficială de luni, 18 ianuarie, iar alți cinci vor fi monitorizați la echipele lor de club.

„Din vechiul lot vor veni la reunire câțiva jucători, dar vor mai fi surprize. Vor mai veni jucători. Dar, așa cum am mai spus, ne vom axa pe jucători tineri, nu ne interesează jucători care au depășit o anumită vârstă. Pentru că noi vrem să construim o echipă și vrem să le dăm șanse tinerilor. Suntem într-o situație delicată, nu ne putem permite să dăm salarii foarte mari și încercăm să gestionăm cât mai bine bănuții pe care îi avem și să mergem înainte. Vom continua acțiunile de selecție, vor mai veni jucători, iar până în data de 27 februarie, poate chiar mai repede vom încerca să avem un lot stabil de 24 de jucători, cu care vom aborda această parte a campionatului. Noi ne asumăm riscul de a continua competiția cu jucători tineri, cărora le dăm posibilitatea de a evolua în Liga a II-a. La situația noastră din clasament, mai bine promovăm copii decât să stăm cu seniori. Vrem să ducem la bun sfârșit campionatul. Dacă eram cu seniorii, ne era foarte greu. Se putea întâmpla ceva gen Satu Mare. Noi nu mai dorim lucrul acesta. Nu ne dorim nici înfrângeri la scor ca la Brașov, vrem ca oamenii care vin la stadion să vadă un joc calitativ. Ne vom baza în continuare și pe juniorii A, alături de cei selecționați în această perioadă. În țară sunt multe echipe cu medie de vârstă ridicată, foarte puține echipe pun bază pe tineri. Noi vrem să le dăm șansa asta, am hotărât împreună cu domnul Rufă să dăm șansa asta în primul rând juniorilor din Reșița, chiar dacă unii dintre ei aparțin de CSM Școlar“, ne-a spus antrenorul Carol Gurgu.

Marian Liuba, Marius Feher, Marian Chițu și Istvan Szabo completează lista seniorilor care și-au reziliat în această iarnă contractele cu Metalul, a precizat antrenorul Carol Gurgu. Echipa reșițeană a stabilit în acest sezon un record în privința numărului de străini din lot, dar din informațiile furnizate de „principalul“ rosso-nerilor, jucători precum Kololo, Maissiat, Jamali, Guehi, Salif Nogo sau Skraparas nu vor mai putea fi văzuți evoluând în echipamentul Metalului, pentru că înțelegerile lor cu clubul au expirat în decembrie. „Ceilalți își caută echipe și, dacă nu își găsesc, probabil că vor reveni la Reșița“, a mai spus Carol Gurgu.

Reunirea oficială va fi luni, 18 ianuarie, la ora 14, la Stadionul „Mircea Chivu“. Iar miercuri, 20 ianuarie, de la ora 13, Metalul Reșița va susține primul amical al iernii, cu echipa de Liga a III-a CS Ineu, pe terenul sintetic din Valea Domanului.