Învățători, farmaciști, mediatori și asistenți medicali din Caraș-Severin au bătut palma cu UNPR

Moment istoric în Caraș-Severin, județ care se alătură unui proiect național, inițiat de UNPR. Un moment așteptat de multă vreme atât de oamenii de afaceri, cât și de corpul profesioniștilor, după cum consideră președintele Ioan Lucian, prezent zilele acestea la Reșița.

Ioan Lucian, președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român, a venit vineri la Reșița pentru a semna acordul de parteneriat cu diverse entități, sperând astfel într-o colaborare care să ducă la dezvoltarea județului, iar vocea UNPR să se facă auzită mult mai puternic.

„Este un moment pe care noi îl considerăm istoric pentru Caraș-Severin. Este un semnal și din județul dumneavoastră de coagulare a mișcării patronale și a corpurilor profesionale din România. Din păcate, la nivel național mișcarea patronală și cea a cultelor profesionale este destul de discretă. A sosit timpul ca forțele pe care fiecare dintre noi le avem prin organizațiile noastre să se adune la un loc și să mergem împreună, să ne prezentăm în fața instituțiilor județene, regionale și naționale ca parteneri viabili, serioși și parteneri de care noi ne dorim să se țină cont atunci când se vorbește despre evoluția unui județ, a unei regiuni și chiar a României”, a declarat Ioan Lucian.

De un an și jumătate, UNPR a pornit o campanie prin care să crească numărul de colaboratori. Dorința de a realiza acest parteneriat a venit după ce „la nivelul conducerilor naționale ale federațiilor naționale și ale corpurilor profesionale nu s-a putut realiza în mod categoric o apropiere, așa că am decis să facem noi această coagulare de jos în sus: de la nivelul județelor, la nivel de țară”, a explicat președintele UNPR.

Semnatarii acordului de parteneriat, prezenți vineri în sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin, au fost:

  • Dumitru Micu – președintele Patronatului Român, Filiala Caraș-Severin
  • Ionela Spătaru – președintele Corpului profesional al mediatorilor, Filiala Caraș-Severin
  • Valentin Truțan – decan al Colegiului Consilierilor Juridici Caraș-Severin
  • Pavel Roșca – președintele Colegiului Farmaciștilor din România, Filiala Caraș-Severin
  • Vasile Iancu – președintele Asociației Generale a Inginerilor din România, Sucursala Caraș-Severin
  • Mihaela Azap – președintele Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, Filiala Caraș-Severin
  • Nicoleta Marcu – președintele Asociației Învățătorilor Caraș-Severineni
  • Maria Iovanovici – președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, Filiala Caraș-Severin

La eveniment au mai participat, în calitate de invitați și de viitori beneficiari ai acțiunilor comune derulate de partenerii UNPR din Caraș-Severin:

  • Andrade Bichescu – rectorul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița
  • Zlatia Cocar – reprezentant ANAF Caraș-Severin
  • Mihaela Aga – reprezentant Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraș-Severin
  • Cristinel Coneru – inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin
  • Florin Dan Stoichescu – șeful Serviciului Promovare Turism din Consiliul Județean Caraș-Severin

Prin semnarea acordului, se vor stabili direcții comune pentru eficientizarea sprijinului acordat firmelor private și corpurilor profesionale, informarea reciprocă privind acțiunile semnatarilor, întâlniri trimestriale între reprezentanții mediului de afaceri și ale corpurilor profesionale pentru a analiza modul în care se pune în practică acordul și alte probleme ce privesc mediul de afaceri din județ.

Caraș-Severinul a devenit astfel cel de-al 19-lea județ care a acceptat proiectul propus de UNPR. La nivel național există deja 143 de entități juridice care au semnat acest acord și care, în aproximativ o lună, vor avea o platformă online comună pentru un dialog facil și rapid.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/