Luminița Jivan rupe tăcerea! „Nu mai putem tolera la nesfârșit minciuna, manipularea, diversiunea și dezinformarea!”

Aleasă astăzi, de o sală întreagă de mâini ridicate, președinte PSD Caraș-Severin, deputata Luminița Jivan a lansat un avertisment în direcția fostului lider social-democrat, Ion Mocioalcă, și a celor care critică sistematic Guvernul Dăncilă!

Conferința Extraordinară de alegeri în PSD Caraș-Severin n-a avut istoric. Luminița Jivan, președinte! Dumitru Ursu, președinte executiv! N-au avut niciunul dintre ei contracandidat, iar sala a votat în unanimitate, cu mâna ridicată. În mulțime, pe scenă chiar, și trei din liberalii lui Marcel Vela! Trei primari cu carnet PNL, dar care împărtășesc de vreo doi ani valorile și pricipiile social-democrației. Vicepreședinți: Silviu Hurduzeu, Luca Mălăiescu, Ilie Iova, Ioan Crina, Adorian Solomonesc, Nicolae Tismănariu, Adrian Stoicu, Gheorghe Prăsnescu, Ioan Borduz, Ioan Pop, Dănuț Mușa, Georghe Panduru, Ion Roșian, Maria Damian, Olgița Ghiță, Mirel Pascu, Petru Hațegan, Petru Fara, Gabriel Duruț, Constantin Nebunu, Gheorghe Coilă, Dănuț Poamă, Nicolae Novăcescu și Flavius Nedelcea.

Odată ce noua conducere PSD Caraș-Severin a fost instalată, Liviu Dragnea a îndemnat la atac. „Primisem înainte semnale că în organizația PSD lucrurile nu funcționau corect, nu era o atmosferă obișnuită în interiorul partidului. PSD e un partid care lucrează pentru oameni. Un grup mare de primari a venit la București. Atunci mi-au spus despre o abordare de tip grup de interese care nu are ce să caute în partid, cu șefi de instituții care nu au ce să caute la întâlniri politice și nu au de ce să se implice în viața internă a unui partid. Acum am garanția că PSD Caraș-Severin va lucra de acum altfel. Am să transmit un mesaj amplu, nu numai către acoperiți, ci și către celelalte formațiuni politice din opoziție. Până acum, în virtutea bunului simț pesedist, de câte ori am fost înjurați ne-am văzut de treaba noastră, însă nivelul de mizerii, de violență, și numai verbală, la care s-a ajuns, ne-a făcut să le răspundem pe măsură. PSD e un partid mare, care are forță politică, pe care o utilizează pentru a face bine, dar are forță și pentru a răspude. Și o vom face cu vârf și îndesat!”, a amenințat Liviu Dragnea.

Mesajul Luminiței Jivan a fost în aceeași notă. Aceasta n-a ieșit public, așa cum promitea Codrin Ștefănescu, de la momentul numirii sale ca președinte interimar. De astăzi însă, în calitate de președinte ales, a pus mâna pe sabie. „Nu mai putem tolera la nesfârșit minciuna, manipularea, diversiunea și dezinformarea la adresa noastră! Numărul dușmanilor PSD s-a mărit considerabil. Ușa mea e deschisă pentru orice primar, viceprimar, consilier județean sau local. Avem șansa să reconstruim acest județ, odată prosper. Semnalul meu de reconstrucție al acestui județ a fost dat de mult timp, cu toată opoziția celor care își spun astăzi proromâni!”, a spus Luminița Jivan social-democraților care au ales în unanimitate.