UPDATE: Avertizarea de Cod portocaliu scoate șefii de la județ în teritoriu!

Pompierii militari de la Detaşamentul Reşiţa au intervenit aseară pentru evacuarea apei din şapte curţi din cartierul Măgura. De asemenea, la faţa locului s-au aflat şi membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate care au sprijinit familiile afectate.

La sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” Caraş-Severin s-a constituit Grupa Operativă Judeţeană formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Inspectoratului de Poliţie, Inspectoratului de Jandarmi, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră şi ai Sistemului de Gospodărire al Apelor Caraş-Severin.

Echipe specializate de la Ape au monitorizat din teren cursurile de apă din zonele critice, iar echipajele de poliţie au informat despre starea drumurilor şi au luat măsuri de dirijare a traficului rutier. Prin dispeceratul ISU s-a menţinut legătura cu primarii din localităţile cu risc.

„La această oră, debitele cursurilor de apă monitorizate sunt în scădere. Se recomandă monitorizarea în continuare a cursurilor de apă şi cooperarea cu dispeceratul ISU, având în vedere faptul că teritoriul judeţului rămâne sub incidenţa unei avertizări hidrologice – cod portocaliu”, a spus Anca Balint, purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic”.

UPDATE 1. Ca urmare a condițiilor meteorologice periculoase din aceste zile, conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin va fi prezentă astăzi, 24 octombrie 2014, în teritoriu, după cum urmează: președintele Sorin Frunzăverde va fi prezent în Valea Bârzavei și a Dunării, vicepreședintele Ionesie Ghiorghioni în Valea Bistrei, iar vicepreședintele Ilie Iova în Valea Almăjului.

FOTO: arhivă

Comments

  1. Elvira says:

    Avem noroc ca vin frigurile acum la final de octombrie, deoarece daca mai continuau temperaturile de primavara/vara ne trezeam cu inundatii precum in lunile aprilie sau mai cand se topesc sloiurile de la munte si deal si umfla raurile producand inundatii.