Pompierii militari de la Detaşamentul Reşiţa au intervenit aseară pentru evacuarea apei din şapte curţi din cartierul Măgura. De asemenea, la faţa locului s-au aflat şi membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate care au sprijinit familiile afectate.
La sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” Caraş-Severin s-a constituit Grupa Operativă Judeţeană formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Inspectoratului de Poliţie, Inspectoratului de Jandarmi, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră şi ai Sistemului de Gospodărire al Apelor Caraş-Severin.
Echipe specializate de la Ape au monitorizat din teren cursurile de apă din zonele critice, iar echipajele de poliţie au informat despre starea drumurilor şi au luat măsuri de dirijare a traficului rutier. Prin dispeceratul ISU s-a menţinut legătura cu primarii din localităţile cu risc.
„La această oră, debitele cursurilor de apă monitorizate sunt în scădere. Se recomandă monitorizarea în continuare a cursurilor de apă şi cooperarea cu dispeceratul ISU, având în vedere faptul că teritoriul judeţului rămâne sub incidenţa unei avertizări hidrologice – cod portocaliu”, a spus Anca Balint, purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic”.
UPDATE 1. Ca urmare a condițiilor meteorologice periculoase din aceste zile, conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin va fi prezentă astăzi, 24 octombrie 2014, în teritoriu, după cum urmează: președintele Sorin Frunzăverde va fi prezent în Valea Bârzavei și a Dunării, vicepreședintele Ionesie Ghiorghioni în Valea Bistrei, iar vicepreședintele Ilie Iova în Valea Almăjului.
FOTO: arhivă
Avem noroc ca vin frigurile acum la final de octombrie, deoarece daca mai continuau temperaturile de primavara/vara ne trezeam cu inundatii precum in lunile aprilie sau mai cand se topesc sloiurile de la munte si deal si umfla raurile producand inundatii.