Inundații în estul județului Timiș. ISU a mobilizat toate forțele

inundatii 1

Ploile abundente din după-amiaza zilei au produs inundații în mai multe localități din estul județului. În satul Hăuzești, comuna Fârdea, pompierii s-au mobilizat după ce apa a acoperit străzile din localitate. 

ISU a mobilizat toate unitățile din Făget și a dispus trimiterea, în Hăuzești, a două autospeciale de la Lugoj. De asemenea, autoritățile locale vor participa la acțiuni cu un buldoexcavator, a declarat subprefectul Sorin Ionescu.

Marți, în Timiș, meteorologii și hidrologii au emis avertizări pentru posibile depășiri ale cotelor de inundație care vizează bazinul hidrografic Bega și Timiș. Cetățenii au fost avertizați prin mesaj Ro-Alert.

La nivelul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Timișoara s-au dispus măsurile necesare pentru verificarea utilajelor şi accesoriilor de intervenţie în situaţii de urgenţă generate de inundaţii și fenomene meteorologice periculoase imediate. La nivelul Centrului Operațional județean a fost activată grupa operativă și au fost contactate toate structurile cu atribuţii în domeniul intervenţiei la inundaţii.

De asemenea, până la ora 3, în vigoare este un cod roșu privind creșteri rapide de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol – bazin hidrografic Gladna, județul Timiș.

Foto: captură video