Între regrete şi satisfacţii

Bună dimineaţa, iarnă. Ninge la noi în draci. Bucuria copiilor. Adulţii însă, cam strâmbă din nas. Dacă ninge, e bine, dacă nu ninge îi înjură pe ăia care nu ning. Cum o dai, nu dai bine. Astăzi trebuie să ajung la Oraviţa. De dus, tot mă duc. Nu ştiu dacă răzbesc cu ninsoarea asta minunată. Dar mă bazez pe promisiunea Guvernului. Prioritatea absolută, în aceste zile, a declarat premierul Ponta, e deszăpezirea drumurilor. Dacă prioritatea asta nu se aplică şi drumului Reşiţa – Moldova-Nouă, iese şucăr mare. Pun de alegeri anticipate, să vadă şi el cum e. Am vorbit cu Băsescu şi mi-a spus că abia aşteaptă să dizolve Parlamentul. Dacă tot am pomenit de Parlament, constat că USL-ul a obţinut la aceste alegeri 273 de mandate pentru Camera Deputaţilor, iar ARD-ul e pe-aproape, cu 54. Iar la Senat, 122, în timp ce ARD-ul, 24. În aceste condiţii, toate tractoarele, buldozerele şi alte scule de deszăpezit sunt în mâna USL-ului, deci nu poate fi vorba de nicio scuză că drumul Reşiţa – Moldova-Nouă şi retur e impracticabil. Despre ARD-ul cel desfiinţat acum, unii au reuşit să se strecoare pe uşa din dos în Parlament. Totuşi, le-aş mai fi dat zece mandate de la mine, numai să nu-i mai văd pe Blaga, Udrea, Pomădatu, Fluture, Ioan Olteanu sau „cel mai mare economist” din Europa, numitul Ialomiţeanu, protectorul evazionistului de la Finanţe, Blejnar. Despre Blaga, preşedintele PDL-ului, doar o vorbă vreau să spun. În loc să-şi pună cenuşă în cap pentru dezastrul de la alegeri, după ce a ajuns în Parlament de pe locul trei mii în colegiul său din Timişoara, iese băţos şi declară că nu-şi va da demisia. Halal demnitate şi asumare a marilor greşeli pe care le-a făcut. Mai departe. Am şi o satisfacţie. Lătrăii pe la toate posturile de televiziune, Cristian Boureanu, Sulfina Barbu, Radu F. Alexandru, Vasile Gherasim, Wiliam Brânză (diasporă), Teodor Baconschi, pe care „mahalaua ineptă” l-a dat de pământ de nu s-a văzut, Mihail Neamţu (micul legionar)  şi Aurelian Pavelescu, toţi cu creierele spălate de Băsescu Traian, n-au intrat în Parlament. Acelaşi lucru l-au păţit de la Partidul Bâlbâiţilor liderul lor, Dan Diaconescu, Florin Condurăţeanu sau Gelu Vişan, gonit din PDL şi achiziţionat de Bâlbâiţi. Dacă Blaga a ameninţat că nu-şi va da demisia, şeful OTV, Dan Diaconescu, a spus că va pleca în Laponia după alegeri. Cale bătută. Poate acolo, cu focile şi ursuleţii ar avea mai mult succes. Despre mizeria cu UDMR-ul, cu altă ocazie.

Comments

 1. SUNTomulDErandSImieIMIpasa says:

  ti-a luat Dumnezeu mintile tataie…fugi ba si lasa-ne dreq cu prostiile tale…ai atins cote alarmant de penibile….voi trimite o scrisoare deschisa CNA-ului sa scapam dracu de tine ca ne-ai intoxicat…doar simplul fapt ca-ti vad moaca in aceeasi poza penibila,imi provoaca stari de dezenterie…

 2. SUNTomulDErandSImieIMIpasa says:

  ,,Dacă ninge, e bine, dacă nu ninge îi înjură pe ăia care nu ning.”…ce expresii ai in capul asta de idiot…du-te ba la Oravita si mai vino cand te chem yo…

 3. cristina says:

  Salut!
  Am o idee! Sper să-ţi placă. Pune poza ta în locul pozei lui şi scrie tu editorialele! Îţi surâde? Mai am o întrebare pentru tine. Ai auzit de Fănuş Neagu? Cred că la Biblioteca Judeţeană ar trebui să mai existe colecţia “Luceafărul”, ca şi operele sale literare. De la el ni se trage expresia “ăia care ning” sau “ăia care plouă”.
  Lectură plăcută!

 4. cristina says:

  Cum reuşeşti să scrii ba cu diacritice, ba fără?!

 5. cristina says:

  Ai vrut să scrii IO? Ca în documentele istorice – IO, Mircea Voievod…?

 6. SUNTomulDErandSImieIMIpasa says:

  ,,cristina-Mircea Cavadia”…am dat copy-paste si d’aia am scris cu diacritice…pentru linistea ta…si promit sa nu mai raspund la provocari…asta pentru ca am fost sfatuit de o tipa din redatia eXpress…din respect pentru copiii de nota zece din redactia EXPRESSDEBANAT…PUNCT.

 7. cristina says:

  Ce te-a apucat cu asocierea asta?
  Oricum, mă bucur că mai respecţi pe careva.
  Acuma, eu personal nu am vrut să te provoc, dacă asta crezi. Poate că totuşi ne mai “vorbim”.