Între Măureni și Bocșa, între oamenii care l-au făcut cel mai votat primar din Caraș-Severin și interesele de partid!

explo 1000x200

Liberalul Brian Filimon a fost votat de aproape 93 la sută dintre cetățenii comunei care s-au prezentat la urne în septembrie 2020, dar tocmai cota uriașă de popularitate l-ar putea face să provoace o mare dezamăgire. Sau dimpotrivă!

Reluarea alegerilor pentru funcția de primar al orașului Bocșa i-a luat pe nepregătite inclusiv pe liberali, astfel că Brian Filimon a fost anunțat de președintele Marcel Vela ca posibil candidat al partidului. De fapt, ca un model de candidat al PNL. Primarul de la Măureni e inclus acum într-un sondaj, alături de mai mulți colegi, printre care prefectul Cristian Gâfu, în care îi sunt măsurate șansele la fotoliul de edil-șef al Bocșei. Ascensiunea fulminantă a lui Filimon, aprecierile aduse de la tribuna Parlamentului la adresa sa de către senatorul Marcel Vela, prezența premierului Orban la Măureni și nu în altă parte în Caraș-Severin, performanța administrativă și cota de popularitate a acestuia în rândul altora decât cetățenii comunei îl pun acum într-o situație dificilă. Aceea de a alege între a-și dezamăgi concetățenii și de a-și servi partidul.

„Am primit aprecieri care pe mine și echipa mea ne onorează și ne responsabilizează pe mai departe. Aprecierile domnului președinte Vela m-au motivat și mă onorează, dar încerc să rămân echilibrat și motivat pentru a face lucruri frumoase pentru comunitate, pentru zonă, pentru județ și chiar pentru țară. Îi mulțumesc pentru cuvintele frumoase, nu fac altceva decât să mă onoreze, să mă determine să lupt și pentru această localitate. Eu sunt o persoană ambițioasă și implicată și ori de câte ori mi se cere ajutorul voi răspunde. Nominalizarea mea înseamnă și o motivație în plus pentru viitor. Eu nu sunt de acord să plec din comuna mea, chiar dacă stăm să o analizăm pe toate planurile și ne gândim că aș trece la next level.

La alegerile parlamentare nu am intrat în nicio competiție internă pentru un loc eligibil la parlamentare deoarece sunt motivat pentru oamenii de la Măureni și Șoșdea. Oamenii au răspuns mai mult decât pe măsură, am obținut peste 92% din voturi. Nu mi-am luat-o în cap nici eu, nici viceprimarul meu, nici echipa, ci din contră, am plecat de la zero cu entuziasm și vreau să aducem comuna Măureni și satul Șoșdea acolo unde ne-am dorit de la început.”, a comentat Brian Filimon pentru expressdebanat.ro.

Primarul de Măureni nu a spus până acum că își dorește să candideze la Bocșa, dar nici nu a respins categoric acest lucru. Drept dovadă a fost inclus în sondajul făcut de PNL Caraș-Severin. „Nu pot să-i spun «NU» domnului președinte. A vorbit în Parlament așa frumos despre mine, despre domnul viceprimar, despre echipa de la Măureni, ne-a încurajat și ne-a fost tot timpul alături. Eu am transmis oamenilor de la Măureni și Șoșdea, în momentul în care le-am cerut votul, să ne acorde continuitate și încredere, că nu îi vom dezamăgi, că vom rămâne alături de ei și doar împreună vom lua o decizie în cazul în care ar trebui să părăsesc corabia. Indiferent ce va fi, eu pe cetățenii din Măureni nu-i voi lăsa, îi voi susține și voi merge mai departe cu ei. Cu siguranță, n-aș vrea ca în viziunea electoratului din Caraș-Severin să fiu un om care aleargă după ciolan. Vreau să fac cât mai puțină politică și cât mai multă administrație, să vin cu fapte reale. Sper să luăm decizii cât mai bune, împreună cu conducerea partidului, cu domnul președinte Vela, cu domnul Dunca, cu Nelu Popa.”, a mai spus primarul din Măureni pentru expressdebanat.ro, fără să dea nici de data aceasta un răspuns clar, dacă va accepta sau nu candidatura pentru funcția de primar al orașului Bocșa.

banner 970 x 250