Victor Neumann nu mai este directorul Muzeului de Artă din Timișoara. CJT organizează concurs

explo 1000x200

Muzeul de Artă din Timișoara este condus, de marți, până la organizarea unui concurs pentru postul de manager, de directorul interimar Adrian Filip Petcu. Interimatul este asigurat pentru cel mult 120 de zile calendaristice.

Numirea vine după ce Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă din Timișoara, a fost notat cu 6,04 la evaluarea făcută de comisia constituită la nivelul Consiliului Județean Timiș cu privire la activitatea managerială din ultimul an. În urma acestei evaluări, comisia a recomandat neprelungirea mandatului său. Neumann a contestat rezultatul evaluării în instanță și a cerut anularea lui.

CITEȘTE ȘI: Directorul Muzeului de Artă din Timișoara contestă în instanță nota primită la evaluarea făcută de CJT

„În perioada în care se pregătește documentația pentru organizarea concursului de ocupare a funcției de manager definitiv, principala sarcină a conducerii interimare este asigurarea unui cadru optim pentru buna funcționare a instituției.”, a declarat Filip Petcu, manager interimar al Muzeului Național de Artă Timișoara.

Adrian Filip Petcu este absolvent în specializarea de Arte Plastice, restaurator pictură și a ocupat funcția de restaurator gradul profesional 1A, având dublă acreditare ca expert din partea Ministerului Culturii pe domeniul de activitate. El este lector universitar la Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara și are calitatea de membru fondator și director al CR-CERC – Centrul Regional de Cercetare și Expertiză în Restaurare și Conservare, din cadrul aceleiași facultăți.

Filip Petcu are o experiență profesională de 13 ani, timp în care a urmat mai multe cursuri (Ministerul Culturii), burse (J. P. Getty F., Yale Conserving Canvas Symposium) și stagii de perfecționare în specialitate în țară și străinătate.

banner 970 x 250