Interziși ieri, validați astăzi!

Aleșii locali PSD – Pro România din Moldova Nouă în urma scrutinului din 27 septembrie își pot începe activitatea, în ciuda faptului că, la un moment dat, instanța care acum le-a validat mandatele, îi scosese din competiția electorală.

Tribunalul Caraș-Severin a hotărât definitiv că reprezentanții PSD și Pro România au tot dreptul să facă parte din legislativul local. Același lucru îl stabilise mai întâi Judecătoria Reșița. Deciziile sunt în contradicție totală cu ceea ce instanțele au stabilit chiar înainte de alegerile din septembrie, când listele cu candidați ai acestei alianței politice au fost invalidate. Exact din aceleași motive pentru care fusese invalidată și candidatura lui Adrian Torma pentru funcția de primar.

Situația caraghioasă nu a fost generată însă de instanța cărășeană, ci de Biroul Electoral Central, care a constatat fraudarea alegerilor doar pentru funcția de primar, deși speța consilierilor locali era identică. Pe motiv că în cazul consilierilor nu a existat o contestație cu privire la rezultatul alegerilor! Cu alte cuvinte, nu există frauda pentru că nu există contestație! Magistrații nu au făcut altceva decât să judece pe baza înscrisurilor de la dosar. O decizie așadar corectă, dar profund aberantă în același timp!

leader board 728 x 90 px

Deloc întâmplător și comentariului senatorului Ion Mocioalcă: „Un episod din searialul SF “România fantastică”! Aceeași instanță care anula dreptul de a candida a validat mandatele consilierilor acum! Prea frumos!!!”

Contestatarul Cristian Iuliu Damian şi Partidul Naţional Liberal, prin Filiala Caraş-Severin şi Organizaţia Moldova Nouă, ceruseră invalidarea consilierilor PSD – Pro România tocmai pentru că ar exista o speță perfect identică în care s-a dispus invalidarea mandatului. Speța lui Adrian Torma, ales primar în 27 septembrie, invalidat de instanța supremă ca urmare de hotărârii Biroului Electoral Central.