Bugetele locale – în stand-by! Președintele Dunca a retras de pe ordinea de zi cel mai important punct

Una dintre surprizele ultimei ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin a fost că aceasta a durat mai puțin cu cel puțin o oră și jumătate decât ne-am fi așteptat. O alta – că Romeo Dunca a venit la costum și cravată, ceea ce nu prea s-a întâmplat până acum, respectând în acest fel cea mai importantă instituție județeană. Acestea au fost părțile bune și frumoase ale ședinței de miercuri care meritau consemnate. A existat însă și un moment mai puțin plăcut, generat, cum altfel?, de același Romeo Dunca.

Președintele Consiliului Județean a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre referitor la „Repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei corespunzătoarea cotei de 6% din impozitul pe venit prevăzut de art. 6 din Legea Bugetului de Stat pe anul 2021”. Această sumă se constituie în fond la dispoziția Consiliului Județean pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a celor de infrastructură, pentru cheltuieli de funcționare pe care UAT-urile nu le pot finanța din fonduri proprii ori din sume defalcate din TVA.

Consilierii Opoziției au reacționat imediat, convinși că schimbarea bruscă a președintelui Dunca a fost cauzată de un telefon venit de la unul dintre șefii săi de partid.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Este aberant ce a făcut domnul Dunca. Eu înțeleg că ceva nu era în regulă pentru anumite UAT-uri, dar asta nu justifică gestul președintelui. Puteau fi aduse amendamente de către dânsul sau de către consilierii liberali, dar nu să scoți de pe ordinea de zi un proiect pe care, culmea, tot tu îl promovezi. Nu bloca toate primăriile ce nu-și pot vota bugetele lor”, ne-a mărturisit consilierul județean PSD, Ioan Crina.

„Bugetul județului… până marți. Acum schimbări mari nu vor fi. Totdeauna există nemulțumiți. Într-adevăr, petițiile pe care le-au făcut unele primării sunt îndreptățite. Consider că sunt și alte primării care ar fi trebuit să facă petiții, pentru că nu numai 4 primării sunt în această situație, fonduri sunt insuficiente, banii nu ajung și toată lumea e nemulțumită. Din puțin e greu să îi mulțumești pe toți”, a fost explicația lui Romeo Dunca în cadrul conferinței de presă de la finalul ședinței.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/