Intervenție la înălțime a pompierilor cărășeni în centrul Reșiței

O adevărată desfășurare de forțe a putut fi văzută astăzi în Centrul Civic al Reșiței, la orele prânzului. Pompierii au intervenit în parcarea Complexului Comercial Nera, totul fiind parte a unui exercițiu: cutremur, incendiu și victime.

Mașini de intervenție ale pompierilor cărășeni au desfășurat o acțiune în forță astăzi în parcarea complexului comercial din centrul Reșiței. Din fericire, a fost vorba doar despre un exercițiu de simulare.

„Cutremur în urma căruia se produc defecțiuni la instalația electrică și la instalația de stingere a incendiului (sprinklere). Din cauza defecțiunii la instalația electrică izbucnește un incendiu la etajul 2, care se extinde și la etajul 3. Incendiile se soldează cu 3 victime, două cu arsuri și una intoxicată cu monoxid de carbon. Forțe participante: 15 pompieri militari cu 5 autospeciale (SMURD, autoscară, stingere, primă intervenție și comandă, transport personal și victime multiple)”, ne-a transmis Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin.

Exercițiul desfășurat astăzi vine în contextul în care fiecare subunitate desfășoară cel puțin o dată pe lună asemenea activități de amploare în școli, la operatori economici sau instituții. „Doar că acest exercițiu, din cauza locului desfășurării, a fost mai vizibil”, a mai precizat Tocmelea.

Un exercițiu similar a avut loc la începutul lunii în colaborare cu medicii Spitalului Județean de Urgență Caraș-Severin și structurile MAI.

CITEȘTE ȘI: Risc radiologic la Spitalul Județean de Urgență Reșița! Scenariu de coșmar pentru medicii și pompierii cărășeni!