FOTO/VIDEO Alina Manole: „N-aș mai pleca de aici!”

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

La granița dintre folk și jazz, câte puțin sau mai mult din fiecare, melodiile Alinei Manole sunt cele care te inspiră într-o seară înstelată, într-o zi de vară toridă. Aflată la Gărâna pentru prima dată, tânăra cântăreață s-a îndrăgostit iremediabil de zonă și a primit cu drag vibrațiile pozitive ale publicului cărășean din Poiana Lupului.

Alina Manole este întruchiparea perfectă a unui artist adevărat. Cu versuri ce vin din suflet și cu melodia ce îi joacă în inimă, cântăreața de loc din Roman a demonstrat pe scena de la Gărâna că, alături de o chitară, un pian și o voce mângâietoare, vraja ajunge cu ușurință la public.

Când ești pe scenă nu prea poți să vezi publicul, pentru că ai reflectoarele în ochi. În schimb, poți să îl auzi, să-l simți, poți să te încarci altfel și parcă ți se ascut toate simțurile. Iar în seara aceasta a fost absolut superb. Pentru mine a fost cu atât mai mare bucuria cu cât am venit pentru prima dată aici la Gărâna și cumva s-a spart gheața atât de frumos, atât de frumos” , a povestit Alina Manole imediat după concert.

CITEȘTE ȘI: FOTO: FARMECUL MUZICII FOLK A SPORIT MAGIA DE LA POALELE SEMENICULUI LA DEBUTUL PRIMULUI FESTIVAL DIN WEEKEND!

Artista cu emoții de licean

Fiecare experiență pe scenă, povestește cântăreața, este învăluită într-o stare de emoție care o acaparează de când face primul pas spre microfon și până la ultima piesă din spectacol. „La fiecare concert, indiferent unde se află acesta, că este pe o scenă de festival sau este pe o scenă de club, am foarte, foarte mari emoții. Când urc pe scenă îmi tremură genunchii, am mâinile transpirate și cred că am pulsul 200. Pe urmă mai recuperez puțin din somatice, însă nu a existat dată să nu fiu emoționată de întâlnirea cu publicul”, a precizat artista.

promovare banner maxagro

Această senzație dulce are o explicație simplă: Alina Manole își pune sufletul în palmă și îl oferă în dar publicului cu fiecare melodie interpretată. „Nici nu se poate altfel, pentru că eu urc acolo cu muzica pe care o scriu, mai bună sau mai rea, și merg în fața unor oameni care trebuie într-un fel să mă primească sau să nu mă primească în inimile lor”, a explicat pentru Express de Banat simpatica interpretă.

YouTube video

Gărâna i-a rămas în suflet

Peisajul rustic și prea puțin atins de mâna omului, zona de la poalele Semenicului, a ajuns rapid la inima artistei. Ceea ce i-a plăcut cel mai mult a fost cântecul dulce al păsărelelor ce nu se mai aud „în lumea de asfalt”. „Este pentru prima dată când vin la Semenic Fest Folk, iar dincolo de faptul că n-aș mai pleca de aici, chiar n-aș mai pleca de aici, este absolut superb. Vorbeam cu prietenii mei care au rămas în București și le spuneam cât de incredibil este, se aud păsări, văd vietăți pe care nu le-am mai văzut de mult în lumea de asfalt, este răcoare și curat”, mai adaugă aceasta.

Fascinantă de natura încă vie și păstrată bine în aceste zone, Alina Manole se gândește serios să transforme locația într-una potrivită pentru câteva zile de vacanță. Iar ceea ce nu va lipsi din planurile ei de viitor este revenirea pe plaiurile montane cărășene pentru tradiționalul festival de jazz. „Cu siguranță mă voi gândi și la o vacanță aici. Gărâna Jazz l-am ratat anul acesta, dar la anul nu îl mai scap, iar drumurile mele către Timișoara cred că vor include o zi în plus ca să o iau și prin Gărâna”, spune veselă cântăreața.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157635039389549″]

publicitate tmc 640