Internet gratuit în comuna Răcăşdia

Localnicii comunei Răcășdia au posibilitatea de a se pune la punct cu tot ceea ce este nou în mediul online, nu doar în cadrul propriei locuințe, ci şi pe domeniul public, totul datorită unui proiect cu finanțare europeană, proiect pe care edilul Mirco Ilie Lechici nu a vrut să-l rateze, întrucât acesta a considerat gratuitatea internetului în mai multe zone ale comunei pe care o reprezintă drept un lucru benefic pentru toți.

În primăvara anului trecut, UAT-ul condus de Mirco Lechici a beneficiat de un cupon valoric WiFi4EU, în valoare de 15.000 de euro, ceea ce-nseamnă că, astăzi, oamenii din Răcășdia beneficiază de internet gratuit pe spațiul public: „În momentul de față, comuna, pe spațiul public, are internet gratuit: pe școală, pe after school, pe toate clădirile noastre. Astfel de antene au fost montate în localitatea Răcășdia, cât și în satul Vrăniuț. În total avem 16 astfel de antene la Răcășdia și alte patru la Vrăniuț.”, a explicat primarul de pe Valea Carașului pentru expressdebanat.ro.

 

Ținând cont de această facilitate, șeful administrației publice locale cărășene se gândește să extindă numărul de camere de supraveghere din comună tocmai pentru a veni și mai mult în sprijinul reducerii gradului de infracționalitate, pentru o mai bună monitorizare a traficului, dar și pentru ca timpul de intervenție din partea autorităților să fie mult mai redus.

Costurile pentru întreținerea rețelei vor fi acoperite de către UAT. Rețelele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate și nu vor colecta date cu caracter personal. Inițiativa WiFi4EU se înscrie în contextul unei revizuiri ambițioase în contextul normelor în telecomunicații, care include noi măsuri menite să răspundă nevoilor crescânde în materie de conectivitate ale europenilor și să stimuleze competitivitatea Europei.