Foștii șefi din Jandarmerie și Poliție, lideri de grup infracțional, au turnat tot la DIICOT și scapă de după gratii!

explo 1000x200

Ioan Pop și Nicolae Cernea au cedat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Caraș-Severin, astfel că au recunoscut  toate acuzațiile reținute în sarcina lor de către procurorii de la Combaterea Crimei Organizate din Caraș-Severin în dosarul permiselor de portarmă!

Fost șef în Inspectoratul de Jandarmi Caraș-Severin, în prezent mare politician la Caransebeș și patron al unui poligon de trageri, Ioan Pop a ales calea adevărului. La fel și Nicolae Cernea, fostul șef al Serviciului Arme din Inspectoratul de Poliție al Județului Caraș-Severin. Primul care și-a declarat vinovăția a fost însă omul de afaceri Florin Negru. El a semnat mai întâi acordul de recunoaștere a faptelor cu procurorul DIICOT care instrumentează dosarul privind obținerea permiselor de portarmă de către o mulțime de persoane cu influență sau cu bani, fără a avea însă habar cum se pune mâna pe o pușcă. 

La propunerea DIICOT, motivată de recunoașterea faptelor inculpaților, Tribunalul Caraș-Severin a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar în cazul celor trei: Florin Negru, Ioan Pop și Nicolae Cernea. Pentru o perioadă de 60 de zile. În schimb, șeful actual al Serviciului Arme din IPJ Caraș-Severin și subalternul său rămân în arest preventiv. 

banner 970 x 250