International Film Festival rulează în prelungiri la Moldova Nouă. Pelicula „Ivana cea groaznică” o va aduce în amintirea spectatorilor pe regretata artistă Anca Pop

explo 1000x200

După ce, săptămâna trecută, iubitorii firmelor de calitate din Moldova Nouă au luat parte la mixul cinematografic pregătit pe faleza Dunării, cu ocazia celei de-a treia ediții a International Film Festival, organizatorii evenimentului cultural le-au pregătit cinefililor încă o surpriză. „Ivana cea groaznică”, în regia Ivanei Mladenović, reprezintă bonusul festivalului cinematografic, gata să-i reunească din nou pe locuitorii de la malul Dunării într-un cadru absolut senzațional al unei seri de vară, mai ales că pelicula va rula în amintirea regretatei artiste din urbe, Anca Pop, care se regăsește în distribuție.

„Ivana cea Groaznică” este al doilea lungmetraj al regizoarei Ivana Mladenović. Filmul este o poveste neconvenţională despre oameni şi locuri, despre apartenenţă şi dor, spusă cu umor şi tandreţe. Actriţa sârbă Ivana lucrează şi trăieşte în România, dar după o serie de probleme de sănătate decide să îşi petreacă vara pe malul celălalt al Dunării, în Kladovo, oraşul natal, înconjurată de familie. Primarul îi propune să fie imaginea celui mai important eveniment local – festivalul de muzică Podul Prieteniei – şi, deşi nu foarte convinsă, Ivana acceptă. Odată cu sosirea excentricilor săi prieteni de la Bucureşti şi pe măsură ce bârfele legate de povestea ei de dragoste cu un bărbat mult mai tânăr se împrăştie în oraş, Ivana ajunge în pragul unei căderi nervoase. Familia şi prietenii sunt invitaţi să aducă pe ecran propriile emoţii şi să se interpreteze pe ei înşişi într-o poveste cinematografică despre o femeie care nu îşi poate găsi locul pe niciunul dintre cele două maluri ale Dunării.

Din distribuție fac parte, printre alții: Ivana Mladenović, Luka Gramić, Gordana Mladenović şi Miodrag Mladenović (părinţii Ivanei), Kosta Mladenović (fratele Ivanei), Zivka Sorejević (bunica Ivanei), Andrei Dinescu şi Anca Pop.

Filmul care va rula în această seară, ora 21.21, are o durată de 89 de minute, copiii sub 12 ani având nevoie de acordul părinților pentru a putea viziona pelicula.

Chiar dacă evenimentul va avea loc într-un spațiu deschis, luând în calcul contextul epidemiologic, publicul participant este rugat să poarte mască de protecție și să păstreze distanța fizică faţă de ceilalți pe tot parcursul proiecţiei, cea de 1,5 metri.

Sursa foto pricipal: Aarc.ro.