Interlopul bulgar a fost condamnat!

explo 1000x200

La exact doi ani după ce Tribunalul Caraş-Severin i-a condamnat pe Ianăş Iacobici şi Cristian Rămigă pentru că au plasat aproape 50.000 de dolari la casele de schimb, a fost găsit vinovat şi condamnat şi bulgarul care falsifica banii.

Mai multe case de schimb valutar din Caransebeş, Târgu Jiu şi Orăştie au fost păcălite de cei doi tineri care au folosit bancnote de 100 de dolari falsificate de Yacov Stefanov Yanko, un cetăţean bulgar care mai are şi alte condamnări în România. Interlopul bulgar a fost găsit vinovat de Tribunalul Caraş-Severin pentru comiterea a două infracţiuni: constituire, aderare, sprijinire a unui grup infracţional organizat, în forma continuată, şi punere în circulaţie de monedă falsă străină, în forma continuată. Yanko a primit cinci ani de puşcărie cu executare, dar va ajunge într-o puşcărie din România abia după ce sentinţa va rămâne definitivă şi irevocabilă.

“Clientul meu nu recunoaşte că s-ar face vinovat de comiterea vreuneia din faptele reţinute în sarcina sa, astfel că am atacat soluţia Tribunalului Caraş-Severin cu apel”, a declarat avocatul Ioan Chilom. Procurorii susţin altceva. “După plasarea valutei contrafăcute, numitul Ianăş Iacobici a plătit un procent de 30 la sută din valoarea valutei primite, bani pe care i-a trimis în Bulgaria cetăţeanului Yanko Stefanov, utilizând serviciul Western Union”, se arată în materialul de urmărire penală.