Interese mărunte în jurul primarului din Herculane!

Mariana Molnar a plecat din PNL după ce s-a convins că promisiunile făcute cetățenilor din Băile Herculane în 2016 au rămas în mare măsură pe pliantele care garantau că Miclău e soluția pentru stațiune!

S-a zbătut pentru stațiunea de pe Valea Cernei în calitate de președinte al Asociației de Turism din Băile Herculane. A vrut să facă mai mult de atât și asta pentru că administrația locală e obligată să țină ritmul cu investițiile private, care nu sunt chiar puține în ultimii ani. A avut un rol determinat în alegerea lui Cristian Miclău ca primar, în 2016, numai că la puțin timp după aceea a ajuns să recunoască faptul că a făcut o mare greșeală. „Eu am intrat în politică pentru a face ceva, pentru a mișca lucrurile, pentru a schimba ceva în stațiune. În 2016 am fost o echipă, nu am fost numai eu, dar cred că am fost un element-cheie în alegerea candidatului PNL pentru funcția de primar. Însă, după o perioadă de timp, mi-am dat seama că politica nu este așa cum pare la prima vedere, că se intră într-un fel de cerc vicios și care te face sau te duce în imposibilitatea de a-ți pune în aplicare dorințele și scopul pentru care ai intrat în politică. Imediat după ce am câștigat alegerile am constatat că au apărut alți oameni în cercul primarului și acei oameni au început să impună condiții”, spune Mariana Molnar. 

Prea moale pentru a fi primarul unui oraș precum Băile Herculane, unde sunt interese uriașe, primarul Cristian Miclău ar fi căzut în plasa unor oameni ce și-au urmărit propriile interese. Așa a apărut ruptura dintre edilul-șef și consilierii locali PNL. „Din ședințele de Consiliu Local se vede foarte ușor care este cercul vicios și care sunt acei oameni care își impun într-un fel sau altul interesele. Până la urmă se ajunge într-un încerc de interese. Pe mine m-au depășit la un moment dat și mi-am văzut de treaba mea. Nu am fost singura, sunt și alți în Consiliul Local care sunt de bună credință. Dar unora dintre consilierii locali nu le-am văzut rostul în administrația locală. Sunt oameni care au venit cu interese mărunte, oameni mărunți. Eu chiar am făcut și am încercat să fac tot ce este posibil”, a mai declarat Mariana Molnar pentru expressdebanat.ro.

Trecută de curând la PMP, a anuțat că va candida pentru Primăria Băile Herculane în acest an. Va fi adversara lui Cristian Miclău, omul pe care l-a susținut în urmă cu patru ani și totodată omul care a dezamăgit-o prin lista extrem de subțire a realizărilor din acest mandat. „Nu am fost niciodată împotriva primarului, așa cum s-a spus la un moment dat. Nu a fost niciun proiect de anvergură sau de importanță pentru stațiunea Băile Herculane pe care eu să nu-l votez. Ce e drept, la un moment dat am pus sub semnul întrebării anumite proiecte pentru că mi s-au părut hazardate. Pentru mine administrație locală nu înseamnă doar a cheltui, ci înseamnă a și crea venituri. Timp de doi ani am insistat pentru asfaltarea curții școlii. În al treilea an abia s-a acceptat să se facă acest lucru. Am ajuns doar să turnăm un beton în curtea școlii și asta a fost marea asfaltare. Eu voiam să se facă un gard frumos, niște bănci, un teren de baschet, cu totul altceva. Am plecat, am considerat că nu mai am loc în PNL. De fapt, n-am mai avut imediat după alegeri”, a adăugat Mariana Molnar.