Interes tot mai mare pentru achiziția unui apartament sau a unei case în Timișoara

Timișoara
picnic iulius1000x100

Odată cu relaxarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19, piața rezidențială din Timișoara a revenit pe un trend clar ascendent în cel de-al doilea trimestru al acestui an. De asemenea, vânzătorii de locuințe au crescut și prețurile.

Cel mai recent raport de piață realizat de Imobiliare.ro arată faptul că, pe fondul relaxării măsurilor restrictive impuse ca reacție la Covid-19, piața rezidențială autohtonă și-a continuat trendul ascendent în al doilea trimestru al acestui an în marile orașe din România, inclusiv Timișoara. Totodată, prețurile solicitate de către vânzătorii de locuințe au consemnat cel mai mare avans de la declanșarea epidemiei încoace.

Concret, dacă ne referim la capitala Banatului, prețul mediu cerut pe metru pătrat a ajuns în al doilea trimestru din 2021 la 1.310 euro, înregistrând o creștere de 1,6%. De asemenea, cererea pentru apartamente și case disponibile spre vânzare în Timișoara a crescut cu 20 de procente, comparativ cu perioada similară din 2020.

leader board 728 x 90 px

Totodată, oferta de apartamente și case construite și disponibile spre vânzare a crescut în orașul de pe Bega cu 31,6%.

Pandemia a schimbat preferințele românilor în ceea ce privește selectarea unităților locative, oamenii au înțeles importanța alegerilor lor pe termen lung și că un apartament este mai mult decât «un acasă», este și cea mai bună metodă de păstrare sau creștere a banilor investiți. Ca tendință generală, oamenii caută apartamente mai luminoase, mai spațioase, cu balcoane mari sau cu grădini, caută spații libere și deschise, doresc mai multă verdeață. Majoritatea cumpărătorilor au căutat să facă un upgrade al spațiului de locuit în această perioadă, de la garsonieră la două camere sau de la două la trei camere, pentru că oamenii au fost nevoiți să transforme locuința în birou sau sală de școală pentru copii fără a renunța la un loc unde să-și petreacă și timpul liber.”, a declarat Liviu Lepădatu, dezvoltator imobiliar.