Cargo și Andreea Voica, la Ziua Timișoarei. Primăria a pregătit evenimente și în cartiere

1000x100 (1)

Primăria Timișoara a stabilit programul manifestărilor dedicate zilei orașului. Astfel, în perioada 1-3 august, vor fi concerte de muzică pop-rock și populară în Piața Libertății, iar în cartiere vor fi organizate tururi ghidate și ateliere.

Ziua Timișoarei va fi sărbătorită și în acest an prin o serie de acțiuni organizate de primărie pe durata mai multor zile, atât în zona centrală, cât și în cartiere. Astfel, programul artistic va fi unul diversificat, de la muzică pop-rock până la prelucrări folclorice și muzică clasică și se va completa cu materiale educative despre Timișoara, dar și cu ateliere și expoziții.

Ediția din acest an stă sub semnul declarării anului 2021 drept Anul Diasporei, expoziția Călător între Viena și Timișoara a artistului fotograf Călin Piescu urmând să deschidă, în 1 august, seria evenimentelor aniversare în  spațiul expozițional recent reabilitat din incinta Casei de Cultură din Timișoara.”, a informat Primăria Timișoarei.

Tot duminică, dar în Piața Libertății, are loc concertul pop-rock „Timișoreni on stage”. Astfel, vor urca pe scenă trupele timișorene Cargo, TM Groove și Beck Corlan.

De asemenea, luni, 2 august, tot în Piața Libertății, începând cu ora 19.00, iubitorii muzicii populare se vor întâlni cu Ansamblul Timișul și soliștii Andreea Voica, Carmen Popovici-Dumbravă, Dumitru Stoicănescu, Petrică Miulescu-Irimică și Doriana Talpeș, dar și cu Cosmin Rafael Bălean Band, care, prin proiectul muzical inedit ,,Europa în Timișoara”, va prezenta prelucrări din folclorul statelor europene.

expressheadergeneral (1)

Totodată, marți, 3 august, pe lângă festivitățile oficiale ce se vor desfășura în Piața Unirii începând cu ora 10.30, este pregătit un program artistic susținut de către Filarmonica Banatul și corul Voces Timisienses, de la ora 18.00, în Piața Unirii, Opera Națională Română din Timișoara, de la ora 20.00, în Piața libertății, și Zoli Toth, cu proiectul vocal-simfonic ,,Better Together”, de la ora 22.00, în Piața Unirii.

În acest an, activitățile se vor derula și în cartiere și vor consta din tururi ghidate, ateliere și materiale educative despre istoria cartierelor Timișoarei.

Pentru concertele Timișoreni on stage și BetterTogether accesul se va face pe baza biletelor cu titlu gratuit care se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro. Pentru toate celelalte evenimente, accesul se va face în limita locurilor disponibile. În ambele situații, accesul este condiționat de respectarea măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19 (purtarea obligatorie a măștii, prezentarea dovezii vaccinării sau a testării, conform normelor în vigoare, măsurarea temperaturii etc.)”., a transmis Primăria Timișoara.