Interes major pentru noul spital din Lugoj! Peste 10 firme, dispuse să îl construiască

spital nou lugoj (1)

Construcția noului spital suscită un interes major printre firmele de construcții, asta și datorită valorii mari a potențialului contract.

„La ora actuală, sunt 13 potențiali ofertanți care au solicitat documentația și au cerut clarificări. Conform legii, aceste firme interesate se numesc potențiali ofertanți. Noi răspundem cu solicitudine și le oferim aceste date și clarificări. Sesiunea oficială se închide la 30 august, dar va fi prelungită, în mod sigur, până în 15 septembrie, poate și după acest termen. Chiar dacă unii dintre solicitanți nu vor depune și ofertele, noi am fost plăcut surprinși de numărul celor interesați, care va crește cu siguranță în următoarele zile. Este foarte bine că avem de unde alege.”, ne-a declarat inițiatorul și responsabilul de proiect, Claudiu Buciu.

Trebuie precizat că firma care se va ocupa de construirea noului spital, situat între actualul pavilion principal (cel cu Urgențele) și cel de Psihiatrie, va fi responsabilă și cu demolarea pavilioanelor aflate între cele două secții.

Contract de peste 150 milioane euro

publicitate ziar expresb 1000x100

Edilii locali sunt încrezători în acest proiect. „Merităm această investiție și avem capacitatea să o ducem la bun sfârșit! Sigur, e aproape ceva incredibil pentru Lugoj, dar în acest fel răsplătim încrederea pe care lugojenii ne-au acordat-o la alegerile din 2020”, adăuga cu acealași prilej Claudiu Buciu, inițiatorul proiectului. Contractul, în valoare de 151 de milioane euro, este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență și reprezintă cea mai mare investiție a ultimelor decenii la Lugoj.

Șansă istorică

Amintim că, la 30 martie, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Timișoara, Ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila a semnat contractul de finanțare pentru noua clădire a Spitalului Municipal Lugoj. „Lugojul are o șansă istorică și trebuie să ducem la bun sfârșit acest proiect, astfel încât în 2026 municipiul nostru să beneficieze de un spital nou, ultraperformant, modern”, declara la acea dată primarul Bogdan Ștefan Blidariu, cel care a semnat documentele.