Inteligența artificială, pusă în slujba spitalelor de XVision! Consiliul Județean a bătut palma cu IT-iștii timișeni

xvision

OcroTim a încheiat un parteneriat cu o firmă de IT din județ pentru un soft dedicat identificării patologiilor aparatului respirator! XVision pune la dispoziție aplicația în mod gratuit timp de șase luni.

Parteneriatul cu o companie din Timiș realizat de Consiliul Județean va permite dotarea spitalelor cu un soft dedicat identificării patologiilor aparatului respirator. Programul poate găsi 17 patologii și folosește inteligența artificială dezvoltată de IT-iști din județ. Mai mult, softul este pus la dispoziție gratuit timp de șase luni, cu suportul tehnic asigurat.

Aplicația este dezvoltată de XVision și permite analiza rapidă a radiografiilor și funcționează drept o a doua opinie medicală produsă instant. Medicii pot să interpreteze 200 de radiografii pulmonare pe zi, în timp ce softul identifică rapid anomaliile. „Perioada prin care trecem ne-a arătat tuturor cât de important e să investim constant în spitale, în echipamente, în condiții mai bune pentru pacienți, în susținerea medicilor. Nu acționăm la întâmplare! Ca de fiecare dată, ne-am consultat cu cei direct implicați, cu medicii. Am avut un dialog aplicat și cu directorii spitalelor care vor folosi această aplicație în procedurile zilnice de testare”, spune Călin Dobra.

leader board 728 x 90 px