Îngropată și blocată! Rețeaua nouă de apă a Lugojului este nefolositoare fără branșamente

Noua rețea de apă a municipiului, încă nefinalizată total după mai mult de un deceniu de la startul lucrărilor, rămâne în mare parte nefolositoare pentru lugojeni.

Rețelele de conducte din material PVC, considerate mult mai bune pentru calitatea apei transportate prin intermediul acestora, nu au îmbunătățit parametrii la robinete pentru marea parte a consumatorilor lugojeni. Lucru ce nu va posibil nici în viitorul apropiat, iar una dintre cauze este oprirea și amânarea continuării programului de montare a branșamentelor la noua rețea, proiect esențial pentru a crește parametrii calității apei livrate către beneficiari. Deocamdată la nivelul administrației locale nu a fost anunțată nicio intenție de continuare a branșărilor, după ce contractul derulat anul trecut cu o firmă din Oradea a fost reziliat de administrația lugojeană.

„Au fost făcute circa 400 de branșamente din cele aproximativ 600 de branșamente prevăzute în contractul cu firma din Oradea, contract pe care noi l-am reziliat, după ce am constatat o serie de neconcordanțe la lucrările declarate față de cele făcute.”, a precizat Cristian Galescu, viceprimarul Lugojului.

leader board 728 x 90 px

La nivelul orașului sunt necesare circa 8.000 de branșamente noi la case și aproape 600 la blocuri. Până în prezent s-au montat aproximativ 1.000 de branșamente la consumatori pe rețeaua nouă. Pentru îmbunătățirea apei se impune și reabilitarea urgentă a celor trei uzine de apă.