Instituțiile de învățământ din județul Timiș, sub lupa inspectorilor DSP! Controale la început de an școlar

Anul școlar începe și cu un set de controale în județul Timiș. Inspectorii DSP vor merge în școli și vor verifica dacă sunt respectate recomandările autorităților cu privire la prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Inspectorii DSP, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, au evaluat stadiul de implementare a măsurilor de prevenție atât în instituțiile de învățământ din mediul urban, cât și din cel rural.

Cu ocazia acestor acțiuni, în funcție de situație, se vor efectua recomandări cu termene precise de aplicare a acestora, venind astfel în sprijinul personalului didactic a cărui misiune nu este deloc ușoară în contextul dat.”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

Dacă au fost respectate măsurile se va vedea concret în perioada 14-25 septembrie, când autoritățile vor merge în inspecție în creșe, grădinițe, școli speciale, cabinete medicale școlare, dar și în unități de catering care asigură masa în cadrul instituțiilor de învățământ preuniversitar. Dispoziția a fost dată de Inspecția Sanitară de Stat din cadrul Ministerului Sănătății.

Acțiunile au loc pentru a fi verificat, pe lângă alte aspecte, și modul în care sunt aplicate și respectate prevederile Ordinului Comun MS și MEC pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2. Precizăm faptul că aceste demersuri au scop preventiv și de îndrumare, în aplicarea măsurilor privind combaterea răspândirii infecției cu noul coronavirus.”, mai spun reprezentanții DSP Timiș.

Potrivit articolelor 55 și 56 din HG 857/2011, amenzile sunt cuprinse între 1.000 și 10.000 de lei, în funcție de neregulile descoperite și de calitatea de persoană fizică sau juridică implicată.