Este nevoie urgentă de donatori de plasmă! Anunțul Centrului de Transfuzie Sanguină din Timișoara

Dacă ai contactat SARS-CoV-2 și te-ai vindecat, poți fi salvatorul pacienților care au dezvoltat forme severe de boală. Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină din Timișoara transmit că este nevoie urgentă de donatori de plasmă de convalescent COVID-19.

Persoanele care s-au vindecat de COVID-19 sunt donatori eligibili, deoarece plasma acestora poate conține anticorpi capabili să distrugă noul coronavirus. Prin donarea de plasmă sunt ajutați bolnavii care au dezvoltat forme severe de COVID-19 și luptă acum cu boala în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă. În județul Timiș sunt internați la ATI 14 pacienți.

„Ești un câștigător al luptei cu COVID-19? Bolnavii de COVID-19 au nevoie de tine acum!”, transmit reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină din Timișoara.

Top trei motive să donezi plasmă

1. Donarea de plasmă ajută la salvarea de vieți omenești. De exemplu, la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, au beneficiat de acest tratament 17 pacienți, internați la ATI, iar astăzi alți doi bolnavi au nevoie de plasmă. În cazul acestora a fost făcută zilele trecute și o solicitare. Totodată, un pacient beneficiază deja de acest tratament auxiliar.

2. Poți salva chiar și pe cineva apropiat, un prieten sau un membru de familie.

3. Primești o zi liberă plătită, adeverință pentru a beneficia de 50% reducere la transportul în comun, șapte bonuri valorice și un set de analize de sânge gratuit.

Programarile se pot face de luni până vineri, între orele 8.00 şi 14.00, la numarul de telefon: 0721549474.