Instigare la intimidarea magistraților?! Câteva luni de închisoare cu suspendare pentru hărțuirea procurorului Bucurică!

Sentința instanței supreme în dosarul în care fostul avocat orăvițean Teofil Drugărin a fost judecat pentru hărțuirea procurorului care i-a trimis fiul în închisoare poate fi un precedent periculos, o adevărată invitație la șicanarea procurorilor și judecătorilor!

Conflictul dintre fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, actualmente procurror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, George Bucurică, și fostul de acum avocat Teofil Drugărin este de notorietate. La fel cum sunt și acțiunile acestuia din urmă îndreptate spre magistrat și familia sa. Luna aceasta, Înalta Curte de Casație și Justiție îl condamnase definitiv pe Drugărin la 1 an de închisoare cu suspendare pentru inducerea în eroare a organelor judiciare în formă continuată. Concret, pentru că a fabricat, așa cum spunea procurorul Bucurică, peste 100 de plângeri împotriva sa cu scopul de a-l intimida. Instanța supremă a finalizat acum un alt dosar în care Drugărin are calitatea de inculpate, iar Bucurică de parte vătămată. Este vorba despre un dosar de hărțurire, în care Curtea de Apel Timișoara dăduse pentru fostul avocat o pedeapsă privativă de libertate: 9 luni de închisoare!

Bucurică n-a fost de acord cu o soluție atât de blândă, știind prin ce au trecut el și familia sa din cauza acțiunilor bolnave ale lui Drugărin, acțiuni ce au condus la expertizarea psihiatrică a inculpatului. A cerut schimbarea încadrării juridice, din hărțuire în ultraj. Decizia Curții de Apel Timișoara a fost contestată și de Drugărin. De câștigat a avut inculpatul! Sentința primei instanțe a fost desfiinţată în parte, sub aspectul modalităţii de executare a pedepsei, şi rejudecând în aceste limite instant supremă a suspendat sub supraveghere executarea pedepsei de 9 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 3 ani!

CITEȘTE ȘI:

Avocatul cu identități multiple, 1 an de închisoare pentru 100 de plângeri fabricate împotriva procurorului Bucurică, 9 luni pentru hărțuire!