Instanţa supremă decide soarta lui Mocanu

Marius Mocanu a revenit în funcţia de primar al comunei Văliug chiar dacă a fost găsit vinovat de două instanţe pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Scaunul acestuia se clatină însă în continuare, deoarece ultimul cuvânt în ceea ce-l priveşte aparţine magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

UPDATE

Cauza a fost amânată la solicitarea primarului din Văliug, care a cerut un nou termen pentru a avea timp să-şi angajeze avocat.

Tribunalul Caraş-Severin l-a trimis pentru o perioadă de trei ani şi trei luni în spatele gratiilor pe Marius Mocanu, dar Curtea de Apel s-a arătat foarte îngăduitoare cu acesta. Magistraţii timişoreni au admis apelul primarului şi au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, moment în care Mocanu a părăsit arestul şi s-a întors la Primăria Văliug. A fost obligat să respecte o serie de condiţii, dar reprezentanţii Ministerului Public nu se mulţumesc cu atât şi au declarat recurs.

Marius Mocanu are astăzi primul termen la instanţa supremă din capitală. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va decide dacă Mocanu va face sau nu puşcărie, dar şi dacă acesta mai poate ocupa ori nu funcţia de primar.

Marius Mocanu, primar al comunei Vălig, în data de 7 aprilie, a primit de la Robert Dinu suma de 3.000 euro, reprezentând prima tranșă din suma totală de 5.700 euro pentru ca, prin influențarea consilierilor locali ai comunei Văliug și a funcționarilor publici ce au atribuții cu organizarea licitațiilor în cadrul Primăriei Văliug, să obțină pentru acesta concesionarea a trei parcele de teren în suprafață totală de 5.700 metri pătraţi”, Valentin Cârstea, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin