Condamnare cu suspendare pentrul contrabandistul sârb

Jozef Scop, bărbatul prins în flagrant în timp ce încerca să introducă fraudulos în ţară, peste fontiera verde, mai multe baxuri cu ţigări de contrabandă, dar despre care procurorii spun că era şi principalul furnizor de arme şi droguri de pe frontiera româno-sârbă, şi-a primit pedeapsa.

Instanţa de fond de la Judecătoria Oraviţa l-a găsit vinovat pe Scop de mai multe infracţiuni la regimul vamal şi l-a condamnat la doi ani de închisoare. Magistraţii au dispus însă suspendarea condiţionată a executării pedepsei de doi ani închisoare, pe o durată de patru ani, reprezentând termen de încercare. Din această pedeapsă i se deduce perioada reţinerii şi a arestului preventiv de la 09.06.2011 până la 12.07.2011. În plus, sârbul a fost obligat la plata sumei de 8.745 lei, cu titlu de daune materiale, către partea civilă Direcţia Naţională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara.
Jozef Scop se declară în continuare nevinovat, susţinând că a fost răpit de pe pământ sârbesc de către autorităţile române, împotriva cărora acesta a făcut plângeri penale. Sârbul a declarat recurs şi este hotărât să-şi demonstreze nevinovăţia.