Poliţiştii corupţi nu au scăpat de condamnare

Tribunalul Caraş-Severin i-a condamnat, la finele lunii septembrie, la patru, respectiv trei ani de închisoare cu suspendare, pe Lucian Musteaţă şi Ionuţ Cârstea, doi poliţişti reşiţeni de la Rutieră care au fost prinşi cu câte 50 de euro în buzunar, bani plătiţi cu titlu de mită de un şofer oprit în trafic.

Cei doi poliţişti au încercat să se apere în faţa magistraţilor de la Tribunalul Caraş-Severin, dar probele de la dosar au fost de necontestat, iar mărturia denunţătorului i-a înfundat şi mai tare, în special pe Musteaţă. Acesta a primit pedeapsa cea mai grea, de patru ani de închisoare cu suspendare condiţionată pe o perioadă de şapte ani. În schimb, Cârstea a primit trei ani de închisoare cu suspendare pe un termen de patru ani. În plus, fiecare a fost obligat la plata a 50 de euro, bani pe care i-ar fi primit ca şpagă.
Cârstea vrea să îmbrace din nou uniforma de poliţist şi a făcut apel, sperând că va fi achitat la Curtea de Apel Timişoara. Nu s-a întâmplat însă aşa. Chiar dacă instanţa a admis apelul acestuia, Cârstea a rămas condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. În schimb, magistraţii au înlăturat confiscarea sumei de 50 de euro, atât de la Cârstea, cât şi de la Musteaţă.