Instanța de judecată, singura cale spre apă și canal?

Teoretic, lucrările în cazul proiectului „Extinderea rețelei de apă și canalizare” din Răcășdia trebuiau finalizate încă din luna noiembrie a anului 2018. Practic, lipsa de seriozitate a constructorului face ca acest obiectiv să nu poată cunoaște materializarea nici la finele anului în curs. Primarul Lechici e dispus să apeleze la instanțele de judecată dacă situația nu se remediază în cel mai scurt timp.

„Proiectul «Extinderea rețelei de apă și canalizare» a început să prindă contur undeva la mijlocul lunii iunie 2017, după care știți foarte bine povestea. Au subcontractat de nenumărate ori firma câștigătoare și tot așa s-au perindat: au venit, au plecat… Vă dați seama că lucrările efectuate au nevoie de mici reparații pentru că unele lucruri s-au deranjat de la locul lor, în special primăvara, din cauza ploilor. Așa nu putem face recepția. Am luat legătura cu patronul firmei, care este italian. Ori, din cauza pandemiei, omul nu poate veni, dar am încercat să-i explic că nu mai putem tărăgăna lucrurile. La începutul acestui an chiar le-am spus că vom aplica contractul, adică 0,1%/zi din valoarea proiectului pentru fiecare 24 de ore de întârziere. Degeaba. Încă am speranța că, din ianuarie 2021, situația se va remedia, în caz contrar, vom fi nevoiți să ajungem în fața instanțelor de judecată.”, a precizat edilul-șef al comunei de pe Valea Carașului, Mirco Ilie Lechici.

Extinderea rețelei de apă și canalizare este un proiect obținut prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în valoare de 2,1 milioane de lei + TVA.