Inspectorii Antifraudă au ras tot în calea lor. Zeci de magazine sunt închise pentru ciubuc și bon fiscal!  

Nici bine nu s-a încheiat controlul ANAF la Reșița, că agenții economici mici au început să își exprime nemulțumirea. Asta pentru că, pe lângă amenzile de sute milioane pe care le-au primit, s-au ales și cu lacăt pe afacere.

Spre exemplu, la magazinele mici de pe Bulevardul Republicii, pentru una dintre shaormeriile funcționale la strada principală, pentru o sumă de 2,5 lei găsită în exces, agentul economic a primit o amendă de 100.000.000 de lei vechi și s-a ales cu afacerea închisă. Astfel de cazuri, de chioșcuri, pub-uri sau puncte de lucru închise se mai regăsesc pe lista inspectorilor care nu au iertat nimic în calea lor. Cei care au avut ocazia să își închidă magazinele înainte ca oamenii legii să ajungă la control sunt singurii care au scăpat, cei care nu, au rămas datori la stat și cu businessul ruinat.

„Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au verificat operatori economici care livrează bunuri sau prestează servicii direct către populaţie şi încasează contravaloarea cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar. Pentru sancţionarea abaterilor constatate inspectorii au dispus 778 amenzi contravenţionale totale de 3,8 milioane lei, confiscări în valoare de 550.000 lei şi suspendarea activităţii a 174 puncte de lucru ( … )Acţiunile de control efectuate de DGAF se bazează inclusiv pe informaţiile primite prin intermediul serviciului TelVerde (0800.800.085) şi al petiţiilor adresate ANAF (petitii.ANAF@mfinante.ro), se arată în comunicatul de presă transmis de ANAF. Perioada vizată pentru controale a fost 15-23 martie 2015, dar inspectorii avertizează că acțiunile lor vor continua.

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală îi îndeamnă pe cumpărători să ceară bon fiscal pentru fiecare bun sau serviciu achiziţionat, pentru că astfel beneficiază atât de siguranţă în consum şi echitate în tratament fiscal, cât şi de posibilitatea participării la Loteria Bonurilor Fiscale.

 

 

Comments

 1. Tigru Ion says:

  Grădina Zoologică “Ion Crișan” Reșița a fost inchisa pentru ca s-a gasit un leu in plus !

 2. INa says:

  De ce sa ma milogesc ca sa mi se dea bonul? Agentul economic sa fie obligat sa -l dea fara a-i fi cerut!

 3. INa says:

  Platim taxe si impozite pentru ca cei care au atributii in domeniu sa-si faca datoria!

 4. Constantin Eugen says:

  Daca tai gaina care face oua de aur pentru 50 lei in plus sau in minus renuntand la taxele si impozitele pe cere le poti colecta, la platile pentru fondul de pensie , somaj si sanatate , trebuie sa gandesti cu altceva decat cu capul!Sa renunti la atatea locuri de munca pentru a obtine niste bani iluzorii din amenzi este noaptea mintii.Inspectorii ANAF au venituri din banii contribuabililor. Nu cred ca la buticuri se afla evaziunea fiscala.Daca li s-a ordonat sa inchida micile magazine trebuie sa fie o greseala.Acesti inspectori nu au ordin si nici curaj sa-i atace pe marii evazionisti.

 5. Adrian says:

  Foarte bine !!!
  Era si timpul ca statul sa nu mai inchida ochii la furturile pe care le fac firmele mici.
  Bine ca se fac astfel de controale si sper ca autoritatile sa reactioneze la fel de prompt la reclamatiile pe care le vom face in legatura cu bonurile fiscale.

 6. Marius says:

  Adriene, tu esti agent ANAF saracule cu duhul? Daca nu vrei sa cumperi de la un magazin de cartier, poti merge la un hypermarket, nu esti lipsit de optiuni.

  In tarile civilizate, afacerile mici sunt scutite de taxe, statul fiind multumit ca nu mai duce grija respectivilor.

  La noi e somajul mic; daca era 1000 de Euro, sa fii vazut cat avea de platit statul roman dupa actiunea asta rusinoasa!

  Cred ca e timpul sa privim spre occident nu doar cu invidie tipic romaneasca, ci cu luare aminte. Daca nu suntem in stare sa pune la punct un sistem mai bun, atunci macar sa-l adoptam pe cel occidental.

  Statul roman abuzeaza cetatenii in multe feluri rusinoase.

 7. fericeceisaracicuduhul says:

  voi fi de acord atunci cand inspectorii ANAF vor inchide Kaufland sau Dedeman pentru numararea stocurilor si nu numai a caselor de marcat si vor aplica acelasi tratament.

  numai acolo unde nu se munceste nu se greseste, dar de alde Kaufland sau Dedeman nu se atinge nimeni pentru ca se doreste inchidrea chioscurilor care fac concurenta lanturilor de magazine de afara.

  sunt sigur ca la magazinele mari se vor gasi diferente de stoc, pentru ca e imposibil ca la cata marfa detin sa nu greseasca unul la numarat ceva, dar mai bine inchidem pentru 1 leu pe ai nostrii decat sa ne facem de ras ca i-am inchis pe a lor de afara.

 8. Catalin says:

  fericeceisaracicuduhul, Dedeman este o companie cu capital 100% romanesc! Nu e o multinationala straina. Vrei sa-i inchidem si pe astia? 🙂