PES Activists, recunoscută oficial de social-democrați!

În cadrul Consiliului Național al PSD au fost aduse mai multe modificări la statutul principalului partid de stânga din România.

Una dintre măsurile cele mai susținute a fost recunoașterea organizației PES Activists România în statutul PSD, măsură prin care, practic, pentru prima dată în istoria României, apare o structură în interiorul unui partid dedicată politicii și dezbaterii pe teme europene.

Creată în anul 2007, structura PES Activists România are astăzi peste 7.000 de membri.

„Modificările la statutul PSD confirmă o muncă de peste 7 ani în direcția promovării dezbaterii pe teme europene și a cooperării cu celelalte partide de stânga din Europa. Organizația noastră a luat ființă odată cu aderarea României la Uniunea Europeană. A fost dorința noastră de a transmite mesajul României și în special al stângii românești la nivelul politicii europene și în mod deosebit la nivelul Partidului Socialiștilor Europeni (PES). Am început inițial cu un grup de aproximativ 30 de persoane și ne-am alăturat rețelei PES activists de peste 80.000 de militanți la nivel European. Modificările la statutul PSD confirmă, practic, munca noastră și mai ales nevoia Partidului Social Democrat de a se europeniza și de a se apropia de valorile stângii europene”, a declarat europarlamentarul Negrescu.

Peste 20 de organizații județene ale PSD au susținut demersul de aderare al PES, propunerea fiind puternic susținută în rândul social-democraților. Negrescu asigură că orice membru sau simpatizant PSD care împărtășește convingerile forului este binevenit în echipă, dar trebuie să înțeleagă faptul că ideea de aderare la structură nu trebuie să plece de la obținerea unei funcții, ci de la faptul că stânga europeană trebuie adusă în țară.