Poliția de Frontieră din Caraș se desființează

Potrivit reorganizărilor pe care le face ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș, Inspectoratul Poliției de Frontieră va dispărea de pe hartă. Odată cu el, și o parte din personalul care susține tehnic derularea activității va fi restructurat. Modificările sunt cerute de aderarea la spațiul Schengen.

Aderarea la spațiul Schengen aduce cu sine și reduceri de personal. Adjunctul de la Poliția de Frontieră spune că lucrurile nu sunt alarmante, doar că, acestea sunt condițiile cerute de reorganizare. „Totul este la stadiul de discuție, încă nu se știe exact cum vor arăta noile structuri. Probabil că inspectoratele vor deveni birouri teritoriale și se va regăsi câte unul pe raza fiecărui județ. Sediul central va fi la Timișoara pentru zona de vest a țării. De asemenea, pe granițele exterioare ale țării vor lua naștere Inspectoratele Teritoriale, care vor avea personalitate juridică”, a spus Florin Bulgariu, adjunct al IJPF Caraș-Severin.

Activitate intensă la frontieră
În ce privește contrabanda cu țigări, fenomenul s-ar fi diminuat, însă descinderile din februarie au avut ca efect creștea cu 400% a cazurilor rezolvate. „Încercăm să diminuăm pe cât posibil acest fenomen”, a adăugat comisarul de la frontiera cu Serbia.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Inspectoratul Poliției de Frontieră Caraș-Severin nu va mai avea personalitate juridică”, Florin Bulgariu, adjunct IJPF Caraș-Severin

banner 970 x 250