Insolvența, singura șansă de supraviețuire pentru Metalul! Vezi aici de ce!

În condițiile în care municipalitatea reșițeană a sistat orice virament bancar către Valea Domanului, iar Cătălin Rufă a anunțat că nu dispune de banii necesari echipei pentru un sezon competițional pe care să-l susțină doar din propriul buzunar, demararea procedurii de insolvență la SC Metalul Reșița SA pare a fi singura variantă ca rosso-nerii să joace în ediția de campionat 2015-2016 a Ligii a II-a de fotbal.
Insolvența nu e neapărat un lucru rău, este o procedură de protecție și de salvare a unei societăți comerciale, așa cum e cazul clubului de fotbal reșițean. Cătălin Rufă a cerut Tribunalului Caraș-Severin să accepte intrarea clubului în insolvență din cauza unei datorii de vreo șase miliarde de lei vechi.
Tocmai plata acestei sume va fi amânată pe perioada insolvenței. Practic, dacă instanța va accepta că SC Metalul Reșița SA are probleme financiare atât de mari, clubul va câștiga timp și se va putea reorganiza.

În cazul rosso-nerilor ar fi timp pentru ca municipalitatea și Cătălin Rufă să-și regleze socotelile. Mai ales că acționarii nu se înțeleg asupra unei sume de 6,5 miliarde de lei vechi, exact cât ar fi astăzi datoriile. Consiliul Local susține că e cu plățile la zi, în timp ce Rufă pretinde că administrația locală mai are de virat către Valea Domanului cele 6,4 miliarde.

Odată demarată procedura insolvenței, va fi numit un administrator judiciar. Acesta va prelua, practic, frâiele clubului, va propune un plan de administrare judiciară, în timp ce actualul administrator nu va mai avea nicio putere. La fel de bine însă administratorul poate cere și falimentul societății. Asta se întâmplă dacă nu există niciun indiciu de redresare a clubului.

Comments

  1. george says:

    Uraaaaaaaaa! Metalul nu are dreptul să joace în Liga Campionilor şi nici în Europa Ligue!

  2. eu says:

    spalatoria lu rufa nu intra in insolventa ?