DEZASTRUOS. Situația se agravează. Încă un val de disponibilizări la UCMR!

promovare online Timisoara Casa Auto

Tocmai când apele păreau liniștite, iar angajații și-au reînceput serviciul, administratorul judiciar al uzinei reșițene lovește din nou cu o informație de ultim moment: 100 de angajați pleacă acasă!

UCMR a pus mâna pe câteva contracte extrem de valoroase pentru societate, cu Hidroelectrica, însă acestea vor demara și vor produce efecte de abia de la jumătatea anului următor. Așa că, deși 15 milioane de euro aproape că sunt în conturile uzinei, 100 de oameni pleacă acasă din cauza situației economico-financiare a societății.

„Măsura a fost decisă anul trecut, în septembrie, de administratorul judiciar, care planifica încă de pe atunci ca numărul angajaților să fie de 1.000. În iunie au plecat acasă 200 de angajați, iar la un an de la luarea deciziei, după ce am încercat să o întârziem cât de mult am putut, pleacă și acești 100 de salariați”, a confirmat Cosmin Ursoniu pentru Express de Banat, după ce angajații uzinei ne-au sesizat telefonic acest aspect.

Potrivit directorului general, preavizele vor fi împărțite începând cu data de 15 septembrie și vor intra în vigoare din 20 octombrie, atunci când oamenii își vor înceta orice raport de muncă cu uzina. Sunt vizați angajați din toate sectoarele de activitate: TESA, direct productiv și indirect productiv.

promovare banner maxagro

În ce privește insolvența societății, firma reșițeană este încă în perioada de supraveghere, pentru că nu a fost încă elaborat un plan de reorganizare judiciară. În acest fel, oficialii uzinei îi liniștesc pe oameni că falimentul este exclus. Cel puțin pentru moment!

Odată cu aceste disponibilizări, numărul angajaților va rămâne de 1.003. Seria disponibilizărilor se încheie momentan, iar comenzile care încep să ruleze din 2016 ar putea fi o reală gură de aer. Cert este că lucrurile nu vor mai fi niciodată așa cum au fost! Amenințarea și nesiguranța sunt o constantă. În ciuda promisiunilor lansate de oamenii politici!

publicitate tmc 640