Insolvență în buricul târgului, ghenă de gunoi în fața Parchetului!

Birtul din zona Pieţei Reşiţa Sud, situat vizavi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, s-a închis de ceva vreme, iar acum a ajuns o ruină ce emană un miros infect.

Cioburi de la geamurile sparte, resturi de mâncare, boarfe murdare şi urme de fecale, cam asta întâlnesc în drumul lor spre sau dinspre Piaţa Reşiţa Sud, în fiecare zi, la orice oră, mii de reşiţeni.  Peisajul dezolant poate fi „admirat” chiar în faţa Parchetului, la intrarea în piaţa modernizată din centrul municipiului. Până în urmă cu ceva vreme acolo a funcţionat un birt, numai că berea la halbă şi mititeii făcuţi la grătarul care fumega în faţa chioşcului n-au mai atras suficienţi clienţi. Patronul nu a putut evita insolvenţa, şi-a strâns lucrurile şi a lăsat totul în voia sorţii. Până la paragină a fost doar un pas, iar până la transformarea locului într-o adevărată ghenă, maximum doi.

Angajaţii Direcţiei de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului din cadrul Primăriei Reşiţa au văzut şi ei cam aceleaşi lucruri, motiv pentru care i-au atras atenţia proprietarului să pună mâna pe mătură, insolvenţa nefiind o scuză pentru mizeria de nedescris. Fără rezultat însă! „Este o proprietate privată. Problema este că proprietarul se află în insolvenţă. Se are în vedere modernizarea zonei şi desfiinţarea chioşcului. Există o societate care a obţinut un certificat de urbanism pentru extindere şi urmează desfiinţarea chioşcului. Proprietarul actual a fost somat de Direcţia de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului, dar nu s-a luat nicio măsură până acum”, ne-a explicat Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al municipalităţii reşiţene.