Inițiativă bună la Reșița: ia naștere grupul ,,Prietenii Casei de cultură”!

Casa de Cultură a Sindicatelor din Reșița se deschide celor care vor să-i devină oficial prieteni. Se pun bazele grupului ,,Prietenii Casei de cultură”.

Pe pagina de facebook a instituției reșițene de cultură, directorul Marian Apostol a lansat un apel celor care doresc să devină ,,prieteni, colaboratori ai Casei de cultură, oameni care să călcați cât puteți de des sălile acestui lăcaș! Care să aveți un punct de vedere cu privire la acțiunile ce se desfășoara aici, să puteți contribui la reușita acestora! Pentru cei îndrăgostiţi de acțiunile culturale (de orice gen), dar care din cauza costului biletelor nu vă puteți permite această plăcere, vă propunem să deveniți colaboratori ai Casei de cultură, să contribuiți la reușita acestora din punctul de vedere al prezenței spectatorilor”.

Numărul extrem de mic al celor care mai caută acțiunile culturale, spectacolele de teatru sau de muzică, a determinat deja anularea unor astfel de evenimente. Nu mai demult de săptămâna trecută, Casa de Cultură din Reșița a înapoiat banii unei părți a celor ce au cumpărat bilete la o piesă de teatru anulată pentru că doar 150 de reșițeni au trecut pe la casa de bilete, restul de circa 500 de locuri rămânând goale în sală.

În schimbul prieteniei și al prezenței la spectacolele care se țin la Casa de cultură a sindicatelor, dar mai ales pentru fiecare 10 prieteni convinși să cumpere un bilet, membrii clubului primesc o invitație, un loc gratuit la spectacolul promovat.

Grupul ,,Prietenii Casei de cultură” nu are ca obiectiv doar oferirea de bilete gratuite celor ce își aduc amicii sau vecinii la spectacole. ,,Pe consumatorii de acțiuni culturale care doresc să fie anunțati în mod direct, telefonic, ori de câte ori este organizat un spectacol, pentru a-și putea cumpăra bilete sau măcar pentru a confirma în timp util pentru noi prezența la spectacol, îi rugăm de asemenea să ne contacteze pentru a ne transmite numele și numărul de telefon la care vor fi căutați! Acesta poate fi un model de succes privind asocierea dintre organizatorii de acțiuni culturale și consumatorii acestora. Așteptăm un feedback la acest demers! Acesta poate cuprinde și sugestii!”, a mai precizat Marian Apostol.