Înșelăciune în APIA Caraș-Severin! Șef serviciu, trimis în judecată!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Caraș-Severin a ajuns în atenția procurorilor. Unul dintre angajați este cercetat pentru înșelăciune, după ce ar fi băgat ilegal în buzunar 1.000 de euro.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, un angajat al APIA Caraș-Severin, șef serviciu, a pretins bani de la o persoană pe care ar fi mințit-o că are pârghiile necesare pentru a asigura transferul ei în cadrul instituției, prin intervenții la București.

„Inculpatul M.R.P a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de înşelăciune, întrucât în calitate de şef serviciu în cadrul A.P.I.A. Caraş-Severin, în perioada mai-iunie 2018, prin prezentarea ca adevărată a faptei mincinoase că ar fi rezolvat la «Bucureşti» transferul la APIA Caraş-Severin a persoanei vătămate G.G., a obţinut pentru sine un folos injust în cuantum de 1.000 euro, în două tranşe, pricinuind celei din urmă o pagubă echivalentă”, se arată în comunicatul de presă.

leader board 728 x 90 px

Potrivit primelor informații neoficiale, ar fi vorba despre Răzvan Petru Mihăilescu, șef serviciu măsuri specifice, angajat de mai mulți ani la agenția cărășeană.