Înșelăciune în APIA Caraș-Severin! Șef serviciu, trimis în judecată!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Caraș-Severin a ajuns în atenția procurorilor. Unul dintre angajați este cercetat pentru înșelăciune, după ce ar fi băgat ilegal în buzunar 1.000 de euro.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, un angajat al APIA Caraș-Severin, șef serviciu, a pretins bani de la o persoană pe care ar fi mințit-o că are pârghiile necesare pentru a asigura transferul ei în cadrul instituției, prin intervenții la București.

„Inculpatul M.R.P a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de înşelăciune, întrucât în calitate de şef serviciu în cadrul A.P.I.A. Caraş-Severin, în perioada mai-iunie 2018, prin prezentarea ca adevărată a faptei mincinoase că ar fi rezolvat la «Bucureşti» transferul la APIA Caraş-Severin a persoanei vătămate G.G., a obţinut pentru sine un folos injust în cuantum de 1.000 euro, în două tranşe, pricinuind celei din urmă o pagubă echivalentă”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit primelor informații neoficiale, ar fi vorba despre Răzvan Petru Mihăilescu, șef serviciu măsuri specifice, angajat de mai mulți ani la agenția cărășeană.