Bărbat de 80 de ani escrocat, sub pretext caritabil, în Caraş-Severin

Polițiștii reșițeni au intrat în alertă după ce două persoane necunoscute au escrocat un octogenar din Reșița cu peste 2.000 de lei, în schimbul unui presupus cadou.

Scenariul bine ticluit al celor croiți să facă bani facil a fost pus în practică la începutul acestei săptămâni, luni ,11 noiembrie, în zona Centrului Civic, protagoniștii înșelătoriei abordând persoana vătămată pe stradă. În fața bătrânului, cei doi șarlatani s-au prezentat ca făcând parte dintr-o organizație religioasă, cu scop caritabil, beneficiarul mai multor cadouri fiind chiar fiul persoanei păgubite.

Imediat după acest moment, cei trei ar fi plecat cu un autoturism condus de unul dintre bănuiți, la domiciliul bărbatului de 80 de ani, unde i-ar fi lăsat mai multe cutii conținând diferite produse, în schimbul cărora i-ar fi solicitat suma de 2.300 de lei, pe care acesta ar fi plătit-o.

După primirea sesizării, polițiștii au procedat la efectuarea de verificări, în scurt timp fiind identificată una dintre cele 2 persoane bănuite de comiterea faptei, respectiv un bărbat de 30 de ani, din Oradea.

În cauză, se continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei, recuperării prejudiciului și tragerii la răspundere penală a autorilor.

Polițiștii recomandă cetățenilor să dea dovadă de mai multă prudență, dar și să evite luarea unor decizii în manieră subiectivă, asta pentru a nu pica în plasa escrocilor care apelează la cele mai diverse metode şi scenarii pentru a-i înşela pe oamenii de bună credinţă.