Inițiere în tainele fotografiei și ale cinematografiei!

O tabără nouă își face loc pe lista activităților și evenimentelor din această vară în județul Caraș-Severin. Pasionații de cinematografie și fotografie au ocazia să-și șlefuiască talentul în cadrul unor ateliere ce se vor desfășura pe munte.

Asociația Cogito din Reșița alături de Casa de Cultură a Studenților și Liga Studenților au organizat o tabără de fotografie și cinematorism aflată la prima ediție. Activitatea se va desfășura în intervalul 14-18 august, iar numărul participanților nu va depăși 25 de persoane. De ce, explică președintele asociației reșițene, Andrei Bălbărău: „Este prima ediție și, în funcție de feedback, vom vedea dacă merită să mărim numărul locurilor din tabără pe viitor. Ideea este că am ținut neapărat să participe doar persoanele care își doresc cu adevărat și consider că cei care s-au înscris fac parte dintr-un grup select”, precizează acesta pentru Express de Banat.

Atelierul de fotografie este moderat de către Andrei Bodea, iar participanții vor învăța tot ce au nevoie pentru a putea imortaliza în moduri cât mai deosebite momente din viață. Atelierul de cinematorism, al cărui profesor este Andrei Bălbărău, va prezenta evoluția aparatelor de filmat și modul de developare și proiecție a peliculei. De asemenea, cursanții vor învăța să lucreze cu camere de filmat și vor învăța diferite tehnici de lucru pentru efectele speciale.

Tabăra este gratuită, singurul lucru ce trebuie plătit este transportul până pe Muntele Semenic. Înscrierile s-au încheiat, iar lista participanților se va afișa maine, 4 august. Interesul pentru tabără s-a răspândit rapid la nivel național, astfel că, precizează Andrei Bălbărău, printre candidații înscriși s-au numărat persoane din Timișoara, Cluj sau chiar București.

Foto: adviceaboutfinance.com