FOTO/VIDEO: Tiriștii protestează la Caransebeș!

Șoferii de TIR protestează în drum pentru măsurile impuse de Ministerul Transporturilor. Aceștia sunt supărați pentru că centura de ocolire nefinalizată îi obligă să plătească taxe peste taxe.

Tiriștii au ieșit în stradă și au blocat Centura Caransebeșului. Acțiunea a început între Jupa și Hațeg, iar protestatarii s-au îndreptat spre oraș. Aceștia au anunțat că nu vor să blocheze circulația, cel puțin deocamdată. Principala lor nemulțumire este stoparea lucrărilor la centură. Din acest motiv, șoferii sunt nevoiți să plătească taxă pentru tranzitul prin municipiu. Protestul este autorizat, iar polițiștii rutieri sunt prezenți în trafic pentru a fluidiza circulația.

protest caransebes protest caransebes

protest caransebes protest caransebes

Sunt tot felul de probleme care îngreunează transportul. Sunt devierile astea care ne trimit pe alte trasee, prin munți, pe drumuri foarte rele”, precizează un șofer aflat în mijlocul protestului.

Protestul șoferilor s-a bazat pe impactul pe care l-ar determina blocarea circulației pe drumurile naționale și europene. Prin acest mod, protestatarii vor să atragă atenția Ministerului Transporturilor pentru deciziile care i-au atacat în mod direct. „Noi știm foarte bine că cel mai spectaculos lucru este blocarea drumurilor, dar noi dorim să tragem un semnal foarte puternic, pentru că o taxă pusă pe un drum european contravine flagrant tratatului de aderare semnat de România cu Uniunea Europeană. Este momentul în care batem cu pumnul în masă, e ultima picătură pe care o mai suportăm”, explică un alt șofer.

Protestatarii doresc să obțină în urma acestei acțiuni eliminarea taxei din Caransebeș, care, potrivit declarațiilor lor, este ilegală și în plus faţă de rovinietă. Amintim faptul că Centura Caransebeșului va mai rămâne închisă cel puțin două luni de zile, timp în care se vor executa lucrări de reabilitare la pod.