Inițiere în lumea noilor tehnologii. Studenții de la “Eftimie Murgu” vor învăța programele Microsoft

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

În urma unui parteneriat încheiat astăzi între Universitatea „Eftimie Murgu” și Microsoft România, studenții reșițeni vor putea aprofunda cunoștințele digitale și vor avea acces la noile tehnologii de tip cloud computing.

Astăzi în Sala Senatului din cadrul Universității s-a semnat „Acordul Alianță pentru Educație” între instituția reșițeană și compania Microsoft România. Rectorul universității, Doina Frunzăverde, împreună cu Sanda Foamete, lider educațional în cadrul Microsoft România, au dat startul colaborării între cele două instituții, colaborare ce va fi în folosul tinerilor studenți, dar și al cadrelor didactice.

Este un moment de mare bucurie și mare satisfacție. Am fost selecționați printre universitățile din România cu care firma Microsoft va colabora. Vom avea posibilitatea să folosim o serie de programe prin care atât studenții, cât și cadrele didactice din universitate își vor dezvolta aptitudinile antreprenoriale și nu numai. Firma Microsoft sprijină educația din întreaga lume, ajută întreaga comunitate academică, iar prin colaborarea noastră se va realiza și o dezvoltare a competențelor digitale”, declară Doina Frunzăverde, rectorul Universității „Eftimie Murgu” Reșița.

Principalul program și cel mai cunoscut cu care vor fi familiarizați tinerii este Office 365 pentru Educație, care presupune patru tipuri de aplicații, dintre ele făcând parte sistemul de televideoconferință la care are acces oricine printr-o adresă de email și o parolă.

promovare banner maxagro

Reprezentantul Microsoft România, Sanda Foamete, prezentă astăzi la Reșița, a dorit să sublinieze nevoia studenților de a implementa ceea ce învață în facultate, astfel încât cunoștințele dobândite să nu rămână la stadiul de teorie: „Atunci când instituția publică ajunge să interacționeze cu mediul businessului se crează o nevoie nu doar de învățare, ci și de punere în practică a celor învățate. Exact acest lucru este ceea ce ne propunem noi alături de partenerii noștri”, precizează aceasta.

Un alt beneficiu al acordului semnat astăzi vizează studenții care învață pedagogia și care vor deveni la rândul lor cadre didactice. „Dorim să încurajăm și să învățăm studenții la pedagogie să utilizeze tehnologia în procesul de predare, pentru că poate fi de mare ajutor”, declară Sanda Foamete.

Primul pas a fost făcut. După semnarea acordului, urmează implementarea propriu-zisă a programelor Microsoft, ca materii în cadrul cursurilor la diferite facultăți.

STPT job 1000x200

Comments

  1. naspa says:

    Pai ce o fi nou aici? Altii fac de mult videoconferinte gratuit doar cu contul de Google si beneficiaza si de Google Docs cu 5GB tot gratut. A venit doda asta ca si cum noi resitenii am fi din lumea a 3-a

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/