Inițiativă inedită la Universitatea de Vest din Timișoara: consilierea candidaților indeciși

Universitatea de Vest din Timișoara își propune să vină în sprijinul elevilor pentru identificarea programelor de studii potrivite, în procesul de înțelegere a valorilor și a intereselor profesionale și a modului în care acestea se pot corela cu tipul de personalitate.

Universitatea de Vest din Timișoara, prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră, oferă în perioada procesului de admitere servicii de consiliere gratuită pentru candidații care încă sunt indeciși cu privire la programul de studii universitare pe care vor să-l urmeze.

Astfel, candidații pot utiliza platforma de consiliere psiho-vocațională YTM pentru a completa un test de orientare vocațională, prin care își vor evalua personalitatea, aptitudinile și interesele profesionale, urmând să primească la final recomandări cu privire la programele de studii universitare care se potrivesc profilului lor.

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, spune că „cei care doresc o ședință de consiliere individuală, pot solicita acest lucru fie prin completarea formularului, fie prin selectarea opțiunii «Am nevoie de consiliere» de pe platforma de admitere online a UVT, urmând să fie contactați apoi pentru programa sesiunii de consiliere. De asemenea, încurajăm candidații care aleg să completeze dosarul de înscriere de la sediul Universității de Vest din Timișoara să poarte o discuție față în față cu un consilier al Centrului nostru de Consiliere și Orientare în Carieră, pentru a-și clarifica opțiunile de carieră care li se potrivesc mai bine. Cea mai bună opțiune se va profila în directă legătură directă cu vocația și talentul fiecărui candidat în parte.”

Vineri, 9 iulie, de la ora 14.00, toți candidații sunt invitați să participe la un webinar în care va fi dezbătută întrebarea Cum îmi aleg programul de studii potrivit carierei pe care îmi doresc să o urmez?.

Înscrierea pentru a participa la webinar se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR până vineri, la ora 12.00, iar detaliile de conectare vor fi transmise printr-un e-mail.

Universitatea de Vest din Timișoara oferă 75 de programe de studii universitare de licență și peste 80 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii universitare, cumulând peste 10.600 de locuri disponibile. Dintre acestea, peste 3700 sunt finanțate de la bugetul de stat (2300 de locuri pentru studiile universitare de licență și 1400 pentru studiile universitare de masterat).

Procesul de înscriere la studii universitare se desfășoară exclusiv online, iar informații despre întreg procesul de admitere la UVT și despre toate programele de studii universitare ofertate pot fi găsite pe site-ul https://admitere.uvt.ro/.