FOTO Cristian Moș, nemulțumit de șantierele de pe drumurile județene. Vicepreședintele CJ Timiș amenință cu sancțiuni de până la 20.000 lei/zi

untitled design set 970x90 px

Cristian Moș, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, este nemulțumit de cele trei șantiere majore de pe drumurile județene aflate lângă Timișoara, astfel că amenință firmele de construcție cu sancțiuni cuprinse între 5.000 și 20.000 lei/zi.

Cristian Moș a efectuat, ieri, o vizită pe cele trei șantiere importante de pe drumurile județene aflate în proximitatea Timișoara. Este vorba de lucrările de pe drumurile spre Moșnița, Aeroport și Dumbrăvița. Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș spune, însă, că nu este deloc mulțumit de ceea ce a găsit pe aceste șantiere.

Ce am găsit acolo? Nimic nou! Amenajări de șantier prost făcute, lipsă semnalizare, lipsă muncitori de pe șantier, erori de execuție care țin de nerespectarea proiectului tehnic. Am senzația că firmele de construcție cred că sunt un vice glumeț și că doar mă plimb pe șantiere și stau de vorbă cu diriginții de șantier din complezență. Vă asigur că nu e cazul! Dacă până acum clauzele din contracte erau “de formă”, de azi înainte mă voi asigura că aparatul executiv din Consiliul Județean Timiș o să înceapă să le și folosească. Se întârzie? Avem clauză clară, o activăm și cerem valoarea penalităților de aferente pentru fiecare zi de întârziere”, a declarat Cristian Moș.

Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Timiș, firmelor de construcție li se vor cere, conform contractelor, sume cuprinse între 5.000 și 20.000 lei/pe zi drept penalități pentru obligații neîndeplinite sau nerespectate.

Un lucru e clar: dacă modul de lucru de pe aceste șantiere nu intră pe făgașul normal cât mai curând, vă asigur că nu voi ezita și vom rezilia contracte acolo unde e cazul. Știu că vorbim despre niște proiecte “moștenite”, dar cred că e un moment foarte bun pentru firmele de construcții să înțeleagă că în Timiș nu mai “merge și așa”, iar la viitoarele licitații pe care le vom face sper să se prezinte firme capabile să respecte ce semnează”, a precizat Cristian Moș.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/