Inima de român, salvată de Sfântul Valentin și Dragobete

explo 1000x200

Sala Lira a Liceului de arte „Sabin Păuța” a fost neîncăpătoare aseară cu ocazia unui eveniment ce a marcat Ziua Îndrăgostiților și totodată Ziua Dragobetelui. Sub sloganul „Inimă de român”, cei prezenți la manifestare au avut ocazia să vadă pe viu viitoarele stele ale orașului.

Acțiunea a fost organizată de conducerea Liceului de Artă „Sabin Păuța” și deputatul PSD Ioan Benga, acesta dorind să revitalizeze cultura muzicală reșițeană. În același timp, evenimentul a fost unul extrem de util pentru reșițenii care au umplut sala de concerte, întrucât medicul nutriționist Caius Diaconescu i-a învățat pe spectatori cum să își protejeze inima prin alimentația pe care o consumă.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157640958255584″]

Și latura informative, și cea artistică s-au îmbinat extrem de bine, întrucât un alt punct de pe ordinea de zi a acțiunii s-a referit la modificările Constituției, pe care deputatul din Colegiul 1 le-a prezentat reșițenilor care l-au delegat să meargă în Parlamentul României.  Potrivit social-democratului, prin manifestarea de aseară a dorit să le atragă oamenilor atenția vizavi de faptul că inima unui copil trebuie „satisfăcută” și îngrijită pentru ca, la rândul său, să le aducă bucurii adulților. În același timp, deputatul a avut un target îndrăzneț, întrucât a dorit să revitalizeze inima democrației românești prin citirea unor pasaje ce se vor modificate în Constituția României.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157640957462123″]

„Evenimentul s-a dorit a fi o manifestare a patriotismului din zona Reșiței, dar și a întregului Banat. Am încercat să reclădim dragostea față de zonă, aducând pe scenă o formație de muzică populară fără instrumente de suflat. Au urcat în fața reșițenilor fanfara liceului «Sabin Păuța» și binecunoscuta interpretă de muzică populară Maria Didraga. De asemenea, s-au desfășurat cu multă dragoste și Giovana Ciucă (8 ani) și Dănuț Ghilea (14 ani), două voci de excepție. Am mai admirat două perechi de dansatori sportivi, care sunt campioni naționali. Sper că acest eveniment ne-a ajutat să redescoperim că suntem români și că trăirile noastre sunt aceleași, a declarat deputatul Ioan Benga, inițiatorul acțiunii.

Pe tot parcursul serii, acompaniamentul a fost asigurat cu profesionalism de orchestra de muzică populară condusă de profesorul Ionel Bonțu și fanfara Liceului de Arte „Sabin Păuța” condusă de profesorul Adrian Roiban.

Acesta speră ca măcar de Sfântul Valentin și Dragobete inimile reșițenilor să bată pe același ritm.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157640957479413″]

 

banner 970 x 250

Comments

 1. Brasov Licitatii says:

  Buna ziua,
  De acum puteti publica licitatii ziare Buzau prin intermediul Metropolitan Maxpress.
  Anunt Licitatie Sansa Buzoiana, Anunturi Licitaii Strada de Buzau simplu rapid si eficient.
  Cum public licitatii in Ziarul Opinia Buzau?
  Contravaloarea anunturi Licitatii Viata Buzaului poate fi achitata si prin Card Bancar
  Ziarul Semnal de Buzau publicare licitatii va ofera posibilitatea de a achita contravalorea anuntului prin SMS
  Anunturi Licitatii ziarul Sansa Buoiana contact 0768.44.11.33, 0721.08.08.10