Laptopurile doctorilor în IT rămân sub sechestru!

Membrii grupării infracţionale specializate în fraude pe site-urile de comerţ electronic care avea ramificaţii şi în Reşiţa încep să-şi recupereze bunurile pe care le-au folosit când au păcălit sute de americani.

Stomatologul reşiţean Laurenţiu Adam (foto) şi ceilalţi tineri din Caraş-Severin, Bucureşti, Craiova, Tg. Jiu, Timişoara, Râmnicu-Vâlcea, Zimnicea, Alexandria şi Piteşti, implicaţi în dosarul instrumentat de DIICOT cu sprijinul ofiţerilor americani de la Secret Service şi FBI, aşteaptă încă verdictul primei instanţe, deşi a trecut mai bine de doi ani şi jumătate de la momentul destructurării grupului infracţional. Cercetarea judecătorească avansează destul de greu, în timp ce inculpaţii vin în instanţă cu tot felul de cereri. Odată puşi în libertate sub control judiciar, aceştia au început să solicite ridicarea sechestrului asigurator pus pe bunurile inculpaţilor, dar şi restituirea calculatoarelor şi unităţilor de memorie ridicate cu ocazia percheziţiilor.

Tribunalul Gorj a respins până acum ca neîntemeiate cererile de modificare a măsurii sechestrului asigurator dispus asupra a două autoturisme, unul Skoda Octavia şi altul Audi A6, dar a refuzat să le restituie inculpaţilor şi laptopurile de care s-au folosit atunci când au tras pe sfoară sute de americani cărora le-au golit conturile. Instanţa a dispus în schimb restituirea unora dintre telefoanele ridicate cu ocazia percheziţiilor.

Astăzi, la Tribunalul Gorj se consumă un nou termen al dosarului în care procurorii vorbesc despre un prejudiciu ameţitor: 20 de milioane de euro.

1000x100 resita 02

 

foto: Facebook