Informatica Timișoara s-a impus la Iași. Alb-violeții sunt matematic calificați în play-off

Informatica Timișoara a obținut primul succes în varianta „low-cost”, la scorul de 4-1, pe terenul celor de la Futsal Poli Iași, după un meci disputat. Cu această victorie, alb-violeții nu mai pot rata accederea în play-off, pentru că nu mai pot fi ajunși de alte echipe în etapele rămase din sezonul regulat. 

Timișoara a deschis scorul, după o greșeală a lui Ștefan Tudorache, iar Stojan Milovac a marcat pentru 0-1. Gazdele au reușit să egaleze prin Rafael Gonzalez, iar la scorul de 1-1, alb-violeții au avut o bară, la un șut al lui Sergiu Gavrilă. Până la pauză, bănățenii au preluat din nou conducerea, după ce același Tudorache și-a dat autogol, pus în dificultate de un șut al lui Darius Nastai.

Iașul putea egala în repriza secundă, după un penalty. A executat Liviu Ruxandari, jucător care în tur a evoluat la Timișoara, dar a tras în bară. Iașul a riscat în ultimele două minute cu portar înaintaș, dar degeaba. Timișoara a reușit să dea în acest context două goluri, ambele prin Sergiu Gavrilă. Moldoveni în schimb nu au putut marca.

Au mai rămas trei etape din sezonul regulat, iar Timișoara are 27 de puncte și nu mai poate fi ajunsă de Iași și Buzău, care au 13. Liga I de futsal va lua o pauză de o săptămână, pentru Cupa României, competiție din care Informatica a fost eliminată. Alb-violeții vor juca acasă la începutul lunii martie, cu United Galați.