Infirmiera din Caransebeș prinsă luând șpagă a fost trimisă în judecată

A cerut și a primit de-a lungul timpului circa 7.000 de euro susținând că poate ajuta diverse persoane să obțină posturi în Spitalul din Caransebeș, apelând la angajați cu funcții importante din cadrul instituției. Acum, infirmiera Ana Hurduzeu este trimisă în judecată pentru trafic de influență.

S-a lăudat că poate aranja angajarea a trei persoane în Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, cerându-le, la schimb, diverse sume de bani. Așa se face că, în perioada 2017-2018, Ana Hurduzeu, din postura de infirmieră, a băgat în buzunar 7.000 de euro, spun procurorii, promițând că poate pune o vorbă bună pe lângă funcționarii publici ai instituției, astfel încât cele 3 persoane să fie angajate pe diverse posturi de infirmier sau asistent.

„Inculpata H.A.C. a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influenţă, întrucât, în calitate de infirmieră în cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş a pretins şi primit, în perioada 2017-2018, suma de 2.500 de euro şi o sticlă de whiskey de la D.G.L., suma de 1.000 de euro de la inc. P.D., precum şi a sumei de 3.500 de euro de la M.I., în schimbul exercitării pretinsei influenţe asupra unor funcţionari publici din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, pentru a-i determina să-i declare pe cei trei cumpărători de influenţă să fie admişi pe nedrept la concursurile de ocupare a posturilor vacante ale unităţii medicale”, transmit reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Rechizitoriul a fost întocmit de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, Iancu Laura Gabriela, şi avizat sub aspectul legalităţii şi temeiniciei de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul DGA-Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin.

Urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie.

CITEȘTE ȘI: NEWS ALERT. Flagrant în Spitalul Municipal Caransebeș! E vorba de șpagă! [UPDATE]